Thursday, May 01, 2014

My Life. So Far.



Hambar betul. HAHAHAHAHA. Terlalu hambar sampai nak buat entry pasal hidup sendiri kat blog sendiri pun rasa tak lalu.

Nampak banyak benda pun rasa hambar.

  • Tengok barang kemas rasa hambar.
  • Tengok baju kat shopping mall rasa hambar. 
  • Nak beli SK II pun hambar. 
  • Check on twitter, hambar. 
  • Check on instagram, hambar. 
  • Check on facebook lagi lah hambar. Nasib baik aku dah unfollow updates ramai orang. Suka sangat share benda hambar. Nak block, hambar jer rasanya.
  • Nak baca entry baru kat favourite blog pun rasa hambar padahal dulu kemain ketagih baca blog depa. Tu lah. Ada orang dah malas nak kutuk orang perempuan kat blog dia. Terus hidup rasa hambar. HAHAHAHAHA. 
  • Nak merajuk dengan orang pun rasa hambar. Pekdahnya merajuk? 
  • Nak buat surat resign pun rasa hambar. HAHAHAHAHA. 
  • Dengar lagu yang ada dalam playlist, hambar. 
  • Makan nasik pun rasa hambar. Makan sushi pun rasa hambar jugak.
  • Nak baca buku pun rasa hambar. 
  • Nak pergi kerja pun rasa hambar.
  • Nak tidur pun rasa hambar.
  • Nak beli cadar tilam yang baru pun rasa hambar. 
  • Nak basuh baju rasa hambar. 
  • Nak cakap dengan patient pun hambar. 
  • Nak off lampu bilik pun hambar. 
  • Nak panaskan enjin kerata rasa hambar. 
  • Nak cas telefon hambar. 
  • Nak simpan duit syiling hambar. 
  • Nak jual baju, hambar. 
  • Nak stalk orang rasa hambar. 

Banyak perkara yang hambar. Hhmmm. Rasa macam lebih kepada malas saja. Okay. Jom tukar perkataan hambar kepada malas.


  • Tengok barang kemas rasa malas.
  • Tengok baju kat shopping mall rasa malas. 
  • Nak beli SK II pun malas. 
  • Check on twitter, malas. 
  • Check on instagram, malas. 
  • Check on facebook lagi lah malas. Nasib baik aku dah unfollow updates ramai orang. Suka sangat share benda malas. Nak block, malas jer rasanya.
  • Nak baca entry baru kat favourite blog pun rasa malas padahal dulu kemain ketagih baca blog depa. Tu lah. Ada orang dah malas nak kutuk orang perempuan kat blog dia. Terus hidup rasa malas. HAHAHAHAHA. 
  • Nak merajuk dengan orang pun rasa malas. Pekdahnya merajuk? 
  • Nak buat surat resign pun rasa malas. HAHAHAHAHA. 
  • Dengar lagu yang ada dalam playlist, malas. 
  • Makan nasik pun rasa malas. Makan sushi pun rasa malas jugak.
  • Nak baca buku pun rasa malas. 
  • Nak pergi kerja pun rasa malas.
  • Nak tidur pun rasa malas.
  • Nak beli cadar tilam yang baru pun rasa malas. 
  • Nak basuh baju rasa malas. 
  • Nak cakap dengan patient pun malas. 
  • Nak off lampu bilik pun malas. 
  • Nak panaskan enjin kerata rasa malas. 
  • Nak cas telefon malas. 
  • Nak simpan duit syiling malas. 
  • Nak jual baju, malas. 
  • Nak stalk orang rasa malas. 


//
//
//


Kadang-kadang workload buat hidup rasa hambar. If you love your job, InsyaAllah everything will be okay.


Soooo... What to do?

Move on. Go get a life. Tak pun pi bukak peti ais. Makan aiskrim sambil tengok movie Sherlock Holmes. 


HAMBAR SANGAT NI PENUTUP

1 comment:

colourmaniac said...

Jangan terlalu cepat putus asa. Keep blogging. Walaupun hasil tak sebesar mana. Sekurang2nyaboleh dijadikan kenangan teeindah dlm hidup kita.