Sunday, October 13, 2013

What I Want



Macam-macam jadi sebulan dua ni. 




1. Expection
Tenang saja masa nak jawab soalan dan bercakap masa exam. Setenang-tenang air tenang lagi diri ni. Muka penuh cahaya yang memancar.
Reality
Lebih daripada gelabah beruk. Beruk pun tak mampu gelabah macam mana aku gelabah.

2. Expectation
Dah buat chest xray dengan harapan lepas ni bawak saja old xray film tu jumpa doktor.
Reality
Tak boleh pakai pun chest xray tu. Rosak and kena buat lagi satu chest xray. Haih.

3. Expectation
Berjaya dapat buat test kahak sebab kahak selalu buat onar masa pagi dan tengah malam. Kahak memang banyak. Serius banyak.
Reality
Masa nak amek sampel kahak lah kahak tu tak nak keluar banyak. Ciput yang keluar. Haish. Penat haptuih haptuih haptuih nak bagi keluar kahak.

4. Expectation
It's gonna be fun had a picnic by the beach. Barberque, singing and eating. HAHAHAHAH.
Reality
It's still fun but didn't enjoy it to the fullest except the food. Teehee.

5. Expectation
Dalam bulan puasa, nak buat macam-macam. Nak buat terawih sebanyak yang mungkin, nak khatam al-quran dan lain-lain amal ibadah.
Reality
Not use the opportunity to the fullest. Sad.

6. Expectation
Dapat balik awal sehari sebelum raya. Yeay. Dah siap bagitau mak abah.
Reality
Tak dapat puuunnn balik awal.

7. Expectation
Tak balik raya kat kampung tahun ni. Sooooo tak payah standby duit raya.
Reality
Memang balik jugak kampung. So bajet duit raya tak ada dan kena guna duit lain. Haih.

8. Expectation
Balik tak payah drive dari kampung balik rumah dan perjalanan jadi lebih singkat.
Reality
Kena drive dari kampung balik ke rumah. Plus lalu jalan yang disangka dekat dan boleh cepat sampai tapi aku rasa macam dah lama drive tapi tak sampai-sampai rumah lagi.

9. Expectation
Badan boleh behave masa raya. Tak demam, batuk berleluasa serta tak sakit mana-mana bahagian badan.
Reality
Malam raya sakit punggung sampai tak boleh duduk. Penat duduk dalam kereta.

10. Expectation
Tak dapat soalan bila nak kahwin. Eleh. Bajet ja tak dapat soalan ni.
Reality
Of course lah ni soalan wajib sedara mara tanya. Macam tak biasa pulaksss.

11. Expectation
Dah kerja. Jadi telah sampai masanya aku pulak berbakti dengan bagi duit raya, bukan menerima.
Reality
Membawa muka bakal mendirikan rumahtangga pada bila-bila masa mampu membuatkan orang bagi duit raya.

12. Expectation
Makeup yang sesuai dengan muka. Tak perlu tebal sampai tak nampak macam muka sendiri
Reality
Cerita sedih korea episode 7.

13. Expectation
Nak buat majlis mengikut bajet yang dah ditetapkan. Buat majlis yang biasa-biasa saja. Tak ada labuci mahupun rama-rama berterbangan.
Reality
Alih-alih lari bajet banyak. Memang linangan air mata berdarah.

14. Expectation
Dah ready tisu lambang nak masuk duty kat angio lab lepas raya.
Reality
Tak payah masuk lagi. HAHAHHAAHHA. I'm happy! :)

15. Expectation
Rasa macam tak banyak buat kes bulan lepas. Serius. Kes terhad. Jadi kurang reject image.
Reality
Champion lagi. Haaiihh. Nampaknya kena tulis surat lagi lah jawabnya.

16. Expectation
By the end of this year, dapat kumpul duit cukup untuk perkara-perkara yang sepatutnya.
Reality
Tak capai target plus sebab dah terlebih guna untuk majlis plus guna untuk holiday.

17. Expectation
Masalah sakit kaki dapat dikurangkan lepas letak ubat.
Reality
Tak kurang pun sakit kaki. Getting worst. Now jalan tanpa kasut memang sakit.

18. Expectation
Nak buat kes sehari dua pulih patient. Eceh. Or more than that.
Reality
Hampeh. Paling banyak buat kes secara solo belas-belas saja. Bila kurang buat kes skill kurang mantap. Kalau skill kurang mantap macam mana nak berhenti kerja. HAHAHAHAHA.

19. Expectation
After one year dapat panggilan untuk kat hospital awam.
Reality
Tak dapat pun panggilan. Siap ada jawatan kena reject sebab tak lepas syarat-syarat yang ditetapkan. Cry me a river T____T

20. Expectation
Berkobar-kobar nak futher study. Siap amek muet bagai. Survey nak amek course apa.
Reality
Muet dah lepas. Now malas nak sambung sebab sibuk dengan kerja, oncall plus kena stayback bagai. Eceh. Cakap macam kerja gaji puuh ribu sebulan padahal patient saja yang dah berpuluh dalam sehari.

21. Expectation
Balik rumah ada surat. Tak kisah lah surat daripada Tesco ke kad kawen ke katalog ke.
Reality
Dapat result Muet. HAHAHHAHA. Ini memang tak dijangka.

22. Expectation
As I'm not well prepared for the exam, tak jangka pun dapat good result. Yelah. Sehari sebelum exam baru nak praktis, buat latihan sikit-sikit.
Reality
Beyond expectation. HAHAHHA.

23. 
Expectation
Nak pergi holiday dengan happy. Mengikut apa yang telah dirancang. The places we want to go. How many days.
Reality
Ke laut. Ada perubahan yang aku okay ada yang tak.

24. Expectation
Holiday. It supposed to be fun, exciting. Tinggal berapa hari nak pergi pun still tak rasa exciting. Tak ada pertelingkahan (eceh. Ayaaaatt)
Reality
Semuanya ke laut. Even small matter became big problem. I want to enjoy this holiday to the fullest.

25. Expectation
Bag pack akan penuh dengan pakaian as nak pergi holiday lama.
Reality
Still ada ruang untuk letak lagi barang. Pergi empat hari but tak bawak banyak barang walaupun masukkan barang nampak macam banyak.

26. Expectation
Nak beli fridge magnets seperti yang dirancang. Yang dalam senarai.
Reality
Alih-alih semua tempat yang aku singgah aku beli fridge magnets.

27. Expectation
Nak masuk semua tempat dan tengok semua show yang ada. Siap tanda lagi apa tempat nak pergi seterusnya.
Reality
Tak semua dapat pergi. Sedihnya. Still tertinggal show yang best.

28. Expectation
Dah lebih sebulan letak ubat kat kaki. Kali ni siap jumpa doktor lagi. Dengan gigijnaku letak ubat sebab nak baik cepat.
Reality
This pain getting worst.

29. Expectation
Ipanema is my favourite flip flop. Selesa bila pakai. Then yang lama dah hilang. So beli yang baru as kaki pun still sakit dengan harapan kurang sakit kaki bila pakai flip flop ni.
Reality
Still sakit. Isk isk isk. T___T

30. Expectation
Pergi holiday tapi rasa bajet akan habis dengan cepat disebabkan beli barang dan fridge magnets dengan banyak.
Reality
Still ada baki lagi tapi tak tukar lagi duit. Malas. HAHAHHAAH.



Jadi sudah sampai masa untuk kumpul banyak duit. :P

No comments: