Tuesday, October 15, 2013

100 Ways to Take a Break

  1. Makan laksa penang kat batu feringgi
  2. Pergi massage lepas makan laksa.
  3. Jalan-jalan tepi pantai
  4. Jogging tepi laut
  5. Pergi legoland
  6. Naik roller coaster sambil jerit kuat-kuat.
  7. Pakai facemask sk 11. KAHKAHKAH.
  8. Makan sayur dan buah setiap hari.
  9. Beli sk ii satu set. KAHKAHKAH
  10. Makan macarons.
  11. Basuh kereta
  12. Main makeup-makeup
  13. Cuci mata kat airport
  14. Makan sotong kangkung tepi pantai kat teluk batik.
  15. Naik banana boat
  16. Snorkeling
  17. Pergi kursus jenazah
  18. Hirup udara subuh
  19. Main sudoku
  20. Amek muet
  21. Check in kat hotel dan tido sana tanpa buat apa-apa aktiviti.
  22. Jadi imam kat masjid
  23. Join gotong royong hapuskan denggi
  24. Translate lagu inggeris ke bahasa melayu. 
  25. Baca komik lawak kampus
  26. Jangan online selama seminggu. 
  27. Belajar berenang
  28. Deactivate facebook
  29. Masak mushroom soup
  30. Belajar tae kwan do
  31. Tengok drama dan movie korea sampai lebam
  32. Main game candy crush (new addiction)
  33. Join marathon jambatan pulau pinang
  34. Jahit manik kat border lace
  35. Baca buku motivasi
  36. Makan pavlova
  37. Cuci baju tanpa guna mesin basuh
  38. Buat senarai impian yang ingin dicapai
  39. Pergi korea masa spring. 
  40. Main lif
  41. Buat push up exercise
  42. Shopping dari pagi sampai malam
  43. Marathon tengok movie
  44. Pergi zoo tengok orang utan
  45. Pergi toy muzium
  46. Makan coconut shake tepi pantai
  47. Had a romantic dinner with the one you love. Your husband, wife or even your family
  48. Design baju kawen agar tak pakai baju sama dengan orang lain
  49. Buat photoshoot kat kawasan menarik
  50. Naik cruise 
  51. Pergi Korea dan cari jodoh di sana.. HAHAHAHAH. 
  52. Okay. Boleh abaikan cadangan kat atas kalau mahu. 
  53. Pergi korea dan bawak balik berlungguk-lungguk face mask.
  54. Oh ya. Jangan lupa. Bawak balik bunga sakura. Much better.
  55. Cuci bilik air guna berus tembaga.
  56. Tukar sport rim kereta. 
  57. Tidur awal dan bangun awal. 
  58. Belajar menari zumba. 
  59. Pergi salun buat rawatan rambut. 
  60. Tengok movie seram sampai muntah. Selagi tak muntah jangan stop tengok. 
  61. Belajar pakai shawl. Oh. Aku memang noob part pakai shawl. 
  62. Buat manicure and penicure. 
  63. Let go pakaian yang dah tak pakai. 
  64. Jahit baju kurung sendiri. 
  65. Pergi bunjee jumping. 
  66. Naik top gun sampai muntah. 
  67. Buat kes kat cath selama sebulan tanpa henti sebagai tanda cinta terhadap cath lab. HAHAHAHAPTUIH. 
  68. Bela kucing. 
  69. Pergi sea aquarium. Amazed by beautiful sea creatures.
  70. Belajar masak. 
  71. Pakai banyak losyen. Losyen tangan. Losyen kaki. Losyen badan. 
  72. Deco your home or your bedroom.
  73. Pergi kerja naik motosikal. 
  74. Minum air suam sahaja selama sebulan as a start. 
  75. Naik ke rumah yang berada di tingkat 10, sebagai contoh, ikut tangga. 
  76. Pergi latihan fire fighting. 
  77. Bawak kereta pergi servis. 
  78. Tweet seribu tweet dalam masa sehari. 
  79. Smile to ten strangers per day. 
  80. Buat kes minimum dua puluh orang sehari. 
  81. Pergi konsert maroon 5.
  82. Download cerita yang best. Contohnya CSI.
  83. Nyanyi dengan lirik yang betul. 
  84. Buat medical check up. 
  85. Naik kuda kat tepi pantai
  86. Minum air kosong lapan gelas sehari. 
  87. Buat smoothie. 
  88. Belajar tukar tayar kereta. 
  89. Stalk your crush or your own fiance. HAHAHAHAH. 
  90. Take your selfie photo like 100 poses. 
  91. Baca suratkhabar. 
  92. Duduk tepi tingkap sambil tengok dan bau hujan yang turun. 
  93. Pergi kenduri kawen.
  94. Naik belon panas.
  95. Pergi taman tema tambun dan main-main kat sana. 
  96. Pergi rock climbing. 
  97. Baca majalah yang disediakan dalam kapal terbang masa travel.
  98. Breakfast dengan cereal, susu dan pisang. 
  99. Delete gambar yang tak menarik dan lagu yang tak best tapi gatal pi download jugak. Contohnya lagu maroon 5 yang baru. 
  100. Drawing and colouring for the whole day. 


Sebenarnya.
Aku nak cuti. Kalau boleh dua hari seminggu.
Nak rehat.
T____T

No comments: