Tuesday, October 15, 2013

100 Ways to Take a Break

  1. Makan laksa penang kat batu feringgi
  2. Pergi massage lepas makan laksa.
  3. Jalan-jalan tepi pantai
  4. Jogging tepi laut
  5. Pergi legoland
  6. Naik roller coaster sambil jerit kuat-kuat.
  7. Pakai facemask sk 11. KAHKAHKAH.
  8. Makan sayur dan buah setiap hari.
  9. Beli sk ii satu set. KAHKAHKAH
  10. Makan macarons.
  11. Basuh kereta
  12. Main makeup-makeup
  13. Cuci mata kat airport
  14. Makan sotong kangkung tepi pantai kat teluk batik.
  15. Naik banana boat
  16. Snorkeling
  17. Pergi kursus jenazah
  18. Hirup udara subuh
  19. Main sudoku
  20. Amek muet
  21. Check in kat hotel dan tido sana tanpa buat apa-apa aktiviti.
  22. Jadi imam kat masjid
  23. Join gotong royong hapuskan denggi
  24. Translate lagu inggeris ke bahasa melayu. 
  25. Baca komik lawak kampus
  26. Jangan online selama seminggu. 
  27. Belajar berenang
  28. Deactivate facebook
  29. Masak mushroom soup
  30. Belajar tae kwan do
  31. Tengok drama dan movie korea sampai lebam
  32. Main game candy crush (new addiction)
  33. Join marathon jambatan pulau pinang
  34. Jahit manik kat border lace
  35. Baca buku motivasi
  36. Makan pavlova
  37. Cuci baju tanpa guna mesin basuh
  38. Buat senarai impian yang ingin dicapai
  39. Pergi korea masa spring. 
  40. Main lif
  41. Buat push up exercise
  42. Shopping dari pagi sampai malam
  43. Marathon tengok movie
  44. Pergi zoo tengok orang utan
  45. Pergi toy muzium
  46. Makan coconut shake tepi pantai
  47. Had a romantic dinner with the one you love. Your husband, wife or even your family
  48. Design baju kawen agar tak pakai baju sama dengan orang lain
  49. Buat photoshoot kat kawasan menarik
  50. Naik cruise 
  51. Pergi Korea dan cari jodoh di sana.. HAHAHAHAH. 
  52. Okay. Boleh abaikan cadangan kat atas kalau mahu. 
  53. Pergi korea dan bawak balik berlungguk-lungguk face mask.
  54. Oh ya. Jangan lupa. Bawak balik bunga sakura. Much better.
  55. Cuci bilik air guna berus tembaga.
  56. Tukar sport rim kereta. 
  57. Tidur awal dan bangun awal. 
  58. Belajar menari zumba. 
  59. Pergi salun buat rawatan rambut. 
  60. Tengok movie seram sampai muntah. Selagi tak muntah jangan stop tengok. 
  61. Belajar pakai shawl. Oh. Aku memang noob part pakai shawl. 
  62. Buat manicure and penicure. 
  63. Let go pakaian yang dah tak pakai. 
  64. Jahit baju kurung sendiri. 
  65. Pergi bunjee jumping. 
  66. Naik top gun sampai muntah. 
  67. Buat kes kat cath selama sebulan tanpa henti sebagai tanda cinta terhadap cath lab. HAHAHAHAPTUIH. 
  68. Bela kucing. 
  69. Pergi sea aquarium. Amazed by beautiful sea creatures.
  70. Belajar masak. 
  71. Pakai banyak losyen. Losyen tangan. Losyen kaki. Losyen badan. 
  72. Deco your home or your bedroom.
  73. Pergi kerja naik motosikal. 
  74. Minum air suam sahaja selama sebulan as a start. 
  75. Naik ke rumah yang berada di tingkat 10, sebagai contoh, ikut tangga. 
  76. Pergi latihan fire fighting. 
  77. Bawak kereta pergi servis. 
  78. Tweet seribu tweet dalam masa sehari. 
  79. Smile to ten strangers per day. 
  80. Buat kes minimum dua puluh orang sehari. 
  81. Pergi konsert maroon 5.
  82. Download cerita yang best. Contohnya CSI.
  83. Nyanyi dengan lirik yang betul. 
  84. Buat medical check up. 
  85. Naik kuda kat tepi pantai
  86. Minum air kosong lapan gelas sehari. 
  87. Buat smoothie. 
  88. Belajar tukar tayar kereta. 
  89. Stalk your crush or your own fiance. HAHAHAHAH. 
  90. Take your selfie photo like 100 poses. 
  91. Baca suratkhabar. 
  92. Duduk tepi tingkap sambil tengok dan bau hujan yang turun. 
  93. Pergi kenduri kawen.
  94. Naik belon panas.
  95. Pergi taman tema tambun dan main-main kat sana. 
  96. Pergi rock climbing. 
  97. Baca majalah yang disediakan dalam kapal terbang masa travel.
  98. Breakfast dengan cereal, susu dan pisang. 
  99. Delete gambar yang tak menarik dan lagu yang tak best tapi gatal pi download jugak. Contohnya lagu maroon 5 yang baru. 
  100. Drawing and colouring for the whole day. 


Sebenarnya.
Aku nak cuti. Kalau boleh dua hari seminggu.
Nak rehat.
T____T

Sunday, October 13, 2013

What I Want



Macam-macam jadi sebulan dua ni. 




1. Expection
Tenang saja masa nak jawab soalan dan bercakap masa exam. Setenang-tenang air tenang lagi diri ni. Muka penuh cahaya yang memancar.
Reality
Lebih daripada gelabah beruk. Beruk pun tak mampu gelabah macam mana aku gelabah.

2. Expectation
Dah buat chest xray dengan harapan lepas ni bawak saja old xray film tu jumpa doktor.
Reality
Tak boleh pakai pun chest xray tu. Rosak and kena buat lagi satu chest xray. Haih.

3. Expectation
Berjaya dapat buat test kahak sebab kahak selalu buat onar masa pagi dan tengah malam. Kahak memang banyak. Serius banyak.
Reality
Masa nak amek sampel kahak lah kahak tu tak nak keluar banyak. Ciput yang keluar. Haish. Penat haptuih haptuih haptuih nak bagi keluar kahak.

4. Expectation
It's gonna be fun had a picnic by the beach. Barberque, singing and eating. HAHAHAHAH.
Reality
It's still fun but didn't enjoy it to the fullest except the food. Teehee.

5. Expectation
Dalam bulan puasa, nak buat macam-macam. Nak buat terawih sebanyak yang mungkin, nak khatam al-quran dan lain-lain amal ibadah.
Reality
Not use the opportunity to the fullest. Sad.

6. Expectation
Dapat balik awal sehari sebelum raya. Yeay. Dah siap bagitau mak abah.
Reality
Tak dapat puuunnn balik awal.

7. Expectation
Tak balik raya kat kampung tahun ni. Sooooo tak payah standby duit raya.
Reality
Memang balik jugak kampung. So bajet duit raya tak ada dan kena guna duit lain. Haih.

8. Expectation
Balik tak payah drive dari kampung balik rumah dan perjalanan jadi lebih singkat.
Reality
Kena drive dari kampung balik ke rumah. Plus lalu jalan yang disangka dekat dan boleh cepat sampai tapi aku rasa macam dah lama drive tapi tak sampai-sampai rumah lagi.

9. Expectation
Badan boleh behave masa raya. Tak demam, batuk berleluasa serta tak sakit mana-mana bahagian badan.
Reality
Malam raya sakit punggung sampai tak boleh duduk. Penat duduk dalam kereta.

10. Expectation
Tak dapat soalan bila nak kahwin. Eleh. Bajet ja tak dapat soalan ni.
Reality
Of course lah ni soalan wajib sedara mara tanya. Macam tak biasa pulaksss.

11. Expectation
Dah kerja. Jadi telah sampai masanya aku pulak berbakti dengan bagi duit raya, bukan menerima.
Reality
Membawa muka bakal mendirikan rumahtangga pada bila-bila masa mampu membuatkan orang bagi duit raya.

12. Expectation
Makeup yang sesuai dengan muka. Tak perlu tebal sampai tak nampak macam muka sendiri
Reality
Cerita sedih korea episode 7.

13. Expectation
Nak buat majlis mengikut bajet yang dah ditetapkan. Buat majlis yang biasa-biasa saja. Tak ada labuci mahupun rama-rama berterbangan.
Reality
Alih-alih lari bajet banyak. Memang linangan air mata berdarah.

14. Expectation
Dah ready tisu lambang nak masuk duty kat angio lab lepas raya.
Reality
Tak payah masuk lagi. HAHAHHAAHHA. I'm happy! :)

15. Expectation
Rasa macam tak banyak buat kes bulan lepas. Serius. Kes terhad. Jadi kurang reject image.
Reality
Champion lagi. Haaiihh. Nampaknya kena tulis surat lagi lah jawabnya.

16. Expectation
By the end of this year, dapat kumpul duit cukup untuk perkara-perkara yang sepatutnya.
Reality
Tak capai target plus sebab dah terlebih guna untuk majlis plus guna untuk holiday.

17. Expectation
Masalah sakit kaki dapat dikurangkan lepas letak ubat.
Reality
Tak kurang pun sakit kaki. Getting worst. Now jalan tanpa kasut memang sakit.

18. Expectation
Nak buat kes sehari dua pulih patient. Eceh. Or more than that.
Reality
Hampeh. Paling banyak buat kes secara solo belas-belas saja. Bila kurang buat kes skill kurang mantap. Kalau skill kurang mantap macam mana nak berhenti kerja. HAHAHAHAHA.

19. Expectation
After one year dapat panggilan untuk kat hospital awam.
Reality
Tak dapat pun panggilan. Siap ada jawatan kena reject sebab tak lepas syarat-syarat yang ditetapkan. Cry me a river T____T

20. Expectation
Berkobar-kobar nak futher study. Siap amek muet bagai. Survey nak amek course apa.
Reality
Muet dah lepas. Now malas nak sambung sebab sibuk dengan kerja, oncall plus kena stayback bagai. Eceh. Cakap macam kerja gaji puuh ribu sebulan padahal patient saja yang dah berpuluh dalam sehari.

21. Expectation
Balik rumah ada surat. Tak kisah lah surat daripada Tesco ke kad kawen ke katalog ke.
Reality
Dapat result Muet. HAHAHHAHA. Ini memang tak dijangka.

22. Expectation
As I'm not well prepared for the exam, tak jangka pun dapat good result. Yelah. Sehari sebelum exam baru nak praktis, buat latihan sikit-sikit.
Reality
Beyond expectation. HAHAHHA.

23. 
Expectation
Nak pergi holiday dengan happy. Mengikut apa yang telah dirancang. The places we want to go. How many days.
Reality
Ke laut. Ada perubahan yang aku okay ada yang tak.

24. Expectation
Holiday. It supposed to be fun, exciting. Tinggal berapa hari nak pergi pun still tak rasa exciting. Tak ada pertelingkahan (eceh. Ayaaaatt)
Reality
Semuanya ke laut. Even small matter became big problem. I want to enjoy this holiday to the fullest.

25. Expectation
Bag pack akan penuh dengan pakaian as nak pergi holiday lama.
Reality
Still ada ruang untuk letak lagi barang. Pergi empat hari but tak bawak banyak barang walaupun masukkan barang nampak macam banyak.

26. Expectation
Nak beli fridge magnets seperti yang dirancang. Yang dalam senarai.
Reality
Alih-alih semua tempat yang aku singgah aku beli fridge magnets.

27. Expectation
Nak masuk semua tempat dan tengok semua show yang ada. Siap tanda lagi apa tempat nak pergi seterusnya.
Reality
Tak semua dapat pergi. Sedihnya. Still tertinggal show yang best.

28. Expectation
Dah lebih sebulan letak ubat kat kaki. Kali ni siap jumpa doktor lagi. Dengan gigijnaku letak ubat sebab nak baik cepat.
Reality
This pain getting worst.

29. Expectation
Ipanema is my favourite flip flop. Selesa bila pakai. Then yang lama dah hilang. So beli yang baru as kaki pun still sakit dengan harapan kurang sakit kaki bila pakai flip flop ni.
Reality
Still sakit. Isk isk isk. T___T

30. Expectation
Pergi holiday tapi rasa bajet akan habis dengan cepat disebabkan beli barang dan fridge magnets dengan banyak.
Reality
Still ada baki lagi tapi tak tukar lagi duit. Malas. HAHAHHAAH.



Jadi sudah sampai masa untuk kumpul banyak duit. :P