Saturday, January 12, 2013

The lead barrier

Bila pergi ICU, kami bawak lead gown. Sekarang ni dah ada barrier kat sana. Bila buat xray kat sana, doktor selalu pesan dan suruh kami guna barrier instead of using the lead gown. But we are too stubborn or shall I make it more precisely, lazy to use the lead barrier. HAHAHHAHA. Malas nak tolak lead barrier pergi depan setiap katil patient.

Doktor kata, radiation tak baik untuk kesihatan sebab kami tiap-tiap hari kerja guna radiation.

Setiap kali kami buat xray, doktor pesan perkara yang sama.

Satu hari, kami mengalah. Kami guna lead barrier tu. Doktor pun rasa seronok. HAHAHAHA.

Hari-hari kerja dengan radiation. Lagi berapa puluh tahun, aku jadi ultraman tak pun ninja turtle. Itu apa yang orang sangkakan. realitinya, tak jadi apa-apa pun. Itu kalau aku kerja kat xray lagi lah.

No comments: