Sunday, January 13, 2013

Telefon & MRI

Assalamualaikum.

Disebabkan aku second call, aku kena stayback. Tak payah stayback lama-lama. Tapi disebabkan sebab-sebab tertentu, aku stay lama sikit. Kebetulan ada kes MRI.

Dah abes buat kes MRI, sebelum off machine, kemas bilik dulu. Punya lah seronok nak balik dan dah abes buat kes. Macam teletubbies dapat gula-gula kapas. Sebelum masuk bilik MRI, keluarkan semua barang. Telefon, jam tangan, kunci kereta.

Dah ready nak balik rumah, seluk dalam poket seluar nak amek kunci locker. cis.

Ada kunci rumah. Ada telefon lagi satu dalam poket. Isk isk isk.

Boleh pulak aku buat tak peduli bila ada benda melekat kat gantry MRI. Isk isk isk.

Menangis tak berlagu.

Terbawak telefon dalam bilik MRI boleh menyebabkan gigi jatuh bersepah-sepah. Tak pun rasa macam jongkong emas jatuh dari siling lalu terpelanting masuk dalam laut. Masuk dalam longkang boleh lagi guna penyodok ke nak amek balik. Tak pun panggil bomba tolong selamatkan. Kalau dah masuk laut, nak kena mintak tolong obor-obor amekkan jongkong emas.

Bahaya terbawak masuk telefon dalam MRI. Tambah-tambah lagi kalau terbawak masuk Iphone ke Samsung S3 ke. Pedih weih pedih. Kalau dah terbawak masuk, berdoa saja lah semoga telefon selamat.

Saturday, January 12, 2013

The lead barrier

Bila pergi ICU, kami bawak lead gown. Sekarang ni dah ada barrier kat sana. Bila buat xray kat sana, doktor selalu pesan dan suruh kami guna barrier instead of using the lead gown. But we are too stubborn or shall I make it more precisely, lazy to use the lead barrier. HAHAHHAHA. Malas nak tolak lead barrier pergi depan setiap katil patient.

Doktor kata, radiation tak baik untuk kesihatan sebab kami tiap-tiap hari kerja guna radiation.

Setiap kali kami buat xray, doktor pesan perkara yang sama.

Satu hari, kami mengalah. Kami guna lead barrier tu. Doktor pun rasa seronok. HAHAHAHA.

Hari-hari kerja dengan radiation. Lagi berapa puluh tahun, aku jadi ultraman tak pun ninja turtle. Itu apa yang orang sangkakan. realitinya, tak jadi apa-apa pun. Itu kalau aku kerja kat xray lagi lah.

Sunday, January 06, 2013

Wedding : Road to Taiping

Assalamualaikum.

Ehem. Macam biasa. Aku selalu datang dengan entry tertangguh. Kali ni entry kasih sayang melimpah ruah.

Selamat pengantin baru diucapkan kepada Hanif (Anip) dan pasangan tercinta Ainul Afina (Kak Ainul).   Majlis telah berlangsung dengan meriahnya pada hari Selasa, 13 November2012 di Taiping, Perak.

Pengantin baru :)

Pelamin cantik :)

Pengantin tengah seronok sebab dah kawen dan dapat bersanding kat pelamin. Orang yang amek gambar depa tengah pedih tunggu masa nak kawen. Nasib baik tak pergi gigit pintu besi lambang tak larat tunggu masa dan duit cukup untuk kawen.


Sebelum depa kawen, sempat jumpa depa kat Penang. Masa tu tengah mendidih darah manis kira hari nak kawen. Eceh. Seronok rupanya kawen ni. Aku agak lah. Kalau tak seronok, kenapa ramai orang nak kawen, kan? :)

Tak sempat nak bergambar dengan pengantin sebab kena gerak balik awal dan ada tempat lain nak dituju. *kesal* Majlis meriah. Ramai orang datang. Makanan sedap. 

Tuesday, January 01, 2013

Happy New Year Peeps!

Assalamualaikum.

Now playing, Troublemaker by Olly Murs :)

Yeah. I know. New year. New resolutions. New things to achieve. New things to buy. HAHAHAHA.

But, I just want the old me. That's all I need for now. That is my new resolution. And of course, I do have new things I want to achieve. Not to forget, a gorgeous beautiful handbag, soon. Yeah.I want it like ages. Heee. (jongkong emas, sila jatuh dari siling sekarang). Being the old me. I think I'm done so many bad things for the past years. Things that i avoided to do.

For this year, I'm really pissed off with somebody. I may look calm, but I've killed you in my head like thousands times. Argh. Having the jealousy beyond I even can imagine and it getting worst and worst day by day. I think it's the worst feeling ever. Bluweek. It got  too much and it makes me really really really  pissed off. Boleh pergi mati tepi-tepi kalau ada orang nak kata aku ni tak sporting ke eating ke shooting ke queen control ke queen bee. Don't mess with me young lady. Jangan sampai aku tanam kau sampai jadi lady finger ke aku fire kau guna kuasa bulan sampai rentung baru kau tau. 

Jangan buat kat orang apa yang kita taknak orang buat kat kita.

Blergh. Stop talking about it. It hurts me. Even the wounds healed but the scars still remained.

I think enough with all these crappy things. Let's move on.
So everybody, lets make a difference! :)

Okay. I think that's all for today. Sebelum ada cikgu Bahasa Inggeris yang murka dengan aku, baik aku berhenti taip dalam Bahasa Inggeris. Grammar berguling-guling.