Friday, December 21, 2012

To my beloved kak lin

Terngiang lagi nasihat Kak Lin kat Tika. Tika cuba ikut. But in the end, Tika tak dapat nak ikut, tak dapat nak kawal tambah-tambah lagi berkaitan dengan... you know. Kohkohkoh. Sedih. Sedih darab dua belas. Kak Lin, I miss you darab dua puluh tiga. T______T Bila jadi hal macam ni, tika tak boleh dan taktau macam mana nak handle. Tika tau dugaan ni kecik saja kalau nak dibandingkan dengan dugaan yang orang lain tempuh.

Tika dah taktau nak buat macam mana. Kalau lah makan aiskrim boleh bagi reda rasa sedih, dah lama Tika makan banyak aiskrim. Tapi cara tu tak praktikal. Boleh pokai. Lari bajet belanja makan untuk seminggu. Kena pulak nak aiskrim baskin robin. Memang kewangan dalam keadaan bahaya. Kalau masa kerja, boleh guna modified techniques. Tapi untuk ni, Tika taktau nak modified macam mana. Rasa sangat noob. Penyudahnya, empangan air mata pecah. Alar. Macam dulu-dulu kita suka bagi empangan air mata kita pecah

Tika cuba buang semua perasaan yang tak comel langsung ni. Tapi macam degil sangat perasaan tu nak keluar sampai rasa nak rotan punggung perasaan tu, kalau dia ada punggung lah. Tak ada punggung, kita rotan kat tangan dia. Tak pun, ikat perasaan-perasaan tak comel tu kuat-kuat lepas tu letak dalam peti besi campak tengah laut. Takpa. Penang kan tengah laut. Senang nak campak peti besi tu.

Kadang-kadang Tika rasa Tika bukan Tika. Tika rasa Tika ni mariah carey. Eh. Silap. Nak taip lain tertaip lain. Nak delete, sayang. Kohkohkoh. Tika rasa Tika bukan Tika yang dulu.

Sekarang Tika dah tak gila main game dekat facebook macam dulu. Dah setahun lebih tinggal.
Sekarang Tika dah tak selalu makan nasik goreng ayam macam dulu.
Sekarang Tika dah tak jaga time makan macam dulu.
Sekarang Tika dah tak selalu updae blog macam dulu. Dugaan yang datang, blog jadi mangsa. Memang betul apa yang orang dulu-dulu kata. Kalau takmau jari kena kepit dengan ketam, jangan berumah di tepi pantai. Tika pun taktau apa kaitan ketam dengan dugaan yang tika rasa. Takpa. Tak terjejas ekosistem bumi. Hati Tika saja yang terjejas.
Sekarang Tika dah berubah, tak macam dulu. Banyak berubah. Rasa macam dah jadi Mariah Carey pun ada jugak. Kohkohkoh. Acah saja.

Tapi ada satu yang pasti. Masih ada lagi sebahagian diri Tika yang masih macam dulu. Tinggi badan dengan saiz kaki tetap tak berubah. Itu memang pasti. Kak Lin jangan risau pasal tu. Senang nak cuci kipas kat siling. Tak pun lawan badminton dengan Lin Dan ke.

Tika rindu nak dengar love advice daripada Kak Lin.
Tika rindu Kak Lin.
Tika rindu nyut nyut dengan nyet nyet.
Tika rindu macam-macam lagi.


Kak Lin, jom pi makan kek.