Saturday, August 25, 2012

Terima Kasih ...

Ada dua patient untuk xray. Dan dua-dua patient atas stretcher. Seorang untuk ct scan brain, seorang lagi untuk xray biasa, long list xray. 

Patient ct scan tak abes set iv line. Jadi hantar patient untuk long list xray dulu. Masa buat kes, patient ct scan sampai. Uncle datang bagitahu patient dah sampai. Dia tengok aku bertungkus lumus nak siapkan cepat kerja.

Uncle kata, takpa. Buat kerja pelan-pelan. Dia tunggu.

Selesai kes, terus lari pergi ct scan. Ni bukan sekadar taip perkataan "lari" untuk sedapkan ayat. I mean it. Aku betol-betol lari. Orang lain seronok-seronok tido, aku berlari dalam hospital. Sebab tu aku kurus slim langsing. KAHKAHKAHKAH. Maafkan aku terbuat ayat tadi. Tiba-tiba keluar ayat poyo tersebut dan rasa sayang nak delete balik. Jangan tembak kepala aku bila baca ayat tu tadi. Aku insan biasa yang suka makan nasik. Balik semula pada cerita patient. Bila sampai ct scan, sejuk hati.

Patient dah on table, dah siap positioning untuk scan.

Terharu.

Terus register dan abeskan scan cepat-cepat.

Terima kasih sebab tolong position patient.
Terima kasih sebab tolong letak patient on table siap-siap.
Terima kasih sebab tunggu saya abeskan kerja saya.

Kadang-kadang benda kecik boleh bagi orang lain gembira.

No comments: