Sunday, June 17, 2012

Today is My Birthday

Assalamualaikum.

Eceh. Birthday girl buat entry baru sempena hari lahir. Hik.

Ini entry yang tak berapa nak manis walaupun sepatutnya manis sampai orang baca boleh dapat diabetes. Sebabnya ia dibuat semasa birthday girl rasa hati tak berapa manis. Mungkin entry akan jadi rasa sweet sour.

# Semakin jauh

Now playing : Rita Ora, R.I.P

Aku ada rasa, sedikit di pelosok hati yang comel ini, perasaan semakin jauh. Aku setiap hari cuba buang perasaan yang tak manis ini. Setiap hari aku cuba sedaya upaya aku untuk kekalkan setiap perkara yang manis yang aku buat dan jaga dari dulu sampai sekarang walaupun aku kena tolak tepi keinginan aku. Ya. Aku ada banyak keinginan yang aku nak buat sebelum aku... you know... pergi ke satu fasa penting dalam hidup. Aku sayang setiap perkara manis yang aku buat dan jaga dari dulu sampai sekarang. Tapi hari ini hari lahir aku. Please, dont make cry *air mata dah start nak keluar*. Sepatutnya hari ini dihiasi dengan ketawa, lawak dan kasih sayang *okay. air mata sebelah kanan dah menitik keluar* Bukannya dengan sesuatu yang hambar T___________T *giliran air mata sebelah kiri pulak menitik keluar*

Walau penat macam mana pun (especially bila hari kerja yang kena stayback. blergh), walau mengantok macam mana pun, walau lapar macam mana sekali pun, aku buat seperti biasa, macam aku tak mengantok, lapar dan penat sebab aku nak kekalkan perkara-perkara manis yang aku selalu buat. Aku akan deny rasa mengantok, enat dan lapar sebab aku tak nak suasana jadi hambar dan tak seronok. Bunyi macam budak degil. HAHHAHAH. Semua perkara manis tu bukan sehari dua develop, sudah bertahun lamanya. Again. Serius rasa sebak bila celebrate hari lahir dalam keadaan hambar. Tak bagi hadiah Iphone pun tak apa. Dapat sembang sekejap walaupun kat telefon dengan ceria pun dah cukup. Tapi kalau nak bagi hadiah Iphone aku terima dan tak akan tolak. HAHAHAHA. Now, I'm alone, duduk depan laptop sambil menikmati kedinginan aircond sorang-sorang dan dengar lagu R.I.P by Rita Ora.

Sepatutnya aku dengar lagu Saloma Selena Gomez, I love You Like a Love Song.
Sepatutnya aku sembang di telefon mengenai perkara-perkara yang manis dan bahagia.
Sepatutnya aku beli saja telefon HTC tu tadi sebab promoter tu... Ehem... Ehem... Sebab pandai jual telefon lah. Takkan jual telefon saja. Jual hati tak mahu? KAHKAHKAHKAH.

Kalau berdua menikmati kedinginan aircond lagi best. Hik. *senyum gatal* Nak sembang sekejap di telefon pun tak dapat, apatah lagi nak .... *speechless* .... T______T *sambung menanges satu sungai*


# Oncall

Now playing : Vanessa Hudgens, Come Back to Me

Sudah lah aku kena oncall hari Ahad di mana memang aku tak berkenan langsung. Tempat aku kerja tak amek cuti Israk Mikraj. Cis cis cis. Kedekut cuti. Hari orang lain bergembira sebab cuti umum, aku kena kerja. Bukan sekali dua. Banyak jugak bila dikira. Mak ada tegur. Kenapa asyik oncall hari cuti. Aku ingat nak let go saja oncall masa public holiday bulan depan. Kalau nak cerita pasal oncall, nanti lah. Semak bila pikir. Oleh yang demikian, sempena menyambut hari lahir yang hambar dan kurang kasih sayang, tak mahu pikir oncall.


# I miss You

Now playing : Bruno Mars - Catch A Grenade | The Hooligans Remix

Tak masuk langsung rindu dengan lagu grenade. HAHAHHAHA. Punya lah bersungguh-sungguh aku usaha cari lagu ni. Jumpa jugak. Rasa nak berjoget hoyeh hoyeh pusing keliling rumah. Sudah lah rindu, sedih pulak tu.. Punya lah rindu dan sedih sampai perut rasa pedih. Esok kena isi minyak kereta. 



# I gotta feeling

Now playing : Lindsay Lohan, Over

Kadang-kadang pernah terlintas kat hati ni sesuatu yang kurang manis. Phew. Nasib baik lintas saja. Kalau berhenti dan tak nak jalan dah memang susah. Kadang-kadang aku rasa ... entah lah. Aku bukan lah yang terbaik tapi setiap hari nak jadi yang terbaik. You know. Ada banyak faktor yang mendorong ke arah perubahan ni. Bila tak dapat capai yang kita nak, tak dapat penuhi impian orang lain, memang rasa sakit weih. Antara keinginan diri sendiri dan keinginan orang lain. Contohnya, ada orang nak hampa jadi  lemah lembut tapi kita tak dapat penuhi keinginan tu sebab kita nak jadi Alice dalam movie resident evil tak pun everlyn salt. Kan dah jauh beza. Ada hikmah semua ni. Ni contoh saja. Tu saja contoh yang aku dapat pikir sekarang ni. Heee.


# Nombor yang anda dial tiada dalam perkhidmatan

Now playing : Hunny Madu feat Anuar Zain, Kisah Kita

Aku check permohonan aku. Tiga jawatan sudah kena reject sebab tak penuhi syarat-syarat semasa yang ditetapkan. Punya lah hancur berkecai hati. Sudah lah hari lahir disambut dengan hambar tanpa berkasih sayang di talian telefon, jawatan yang aku apply kena reject. Jawatan utama masih lagi jadi tanda tanya. Sedih weih sedih. Orang lain sambut hari lahir seronok-seronok, aku sambut dengan hambar. Tahun-tahun sebelum ini sambut dengan gembira walaupun tak ada kek, kad hari lahir mahupun hadiah. Dapat sembang dengan orang tersayang pun sudah rasa seronok. Tak apa. Tak apa. Tak apa. Ada hikmah semua ni. Tak akan sebab .... Argh. Simpan dalam hati saja semua tu.


# Merajuk

Now playing : Selena Gomez, I Love You Like a Love Song

Setelah menyambut banyak kali hari lahir, baru aku sedar aku tak reti merajuk. Contoh; tak angkat phonecall ke tak reply mesej ke taknak makan nasik ke taknak basuh baju ke. Sungguh aku tak reti. Untung woooo sapa dapat jadi boyfriend tak pun suami aku. HAHHAHAHA.




//
//
//



Buang rasa sedih dalam peti besi, campak tengah laut. Fokus sekarang, HTC. HAHAHAHHAHA. Oh ya. Seronok baca ucapan hari lahir daripada kawan-kawan. Terima kasih. Ada jugak ucapan yang tak disangka-sangka dapat :) *kenyit mata*

No comments: