Monday, March 29, 2010

For the rest of my life

I praise Allah for sending me you my love
You found me home and sail with me
And I`m here with you
Now let me let you know
You`ve opened my heart
I was always thinking that love was wrong
But everything was changed when you came along

Salam suma.

hhmm. Macam mana ea nak start. Okay okay. Macam ni. Minggu lepas adalah yang terakhir bagi kami. Lepas ini tak tahu entah bila pulak dah tukar Ipoh jadi taman bunga ada rama-rama dengan burung kumbang belalang suma menari dan ketawa riang dbawah pelangi. ceh. Sangat hiperbola.

Tipu lah kalau kata tak sedih. Bersiap seperti biasa (thank you Ida for the dress and the hijab) Tidak ada yang luar biasa. Seperti main tenyeh make up ke pakai shawl ke. Tidak tidak. Masih lagi seperti dulu. Hari itu kena spendtime betol-betol. Tak boleh ada sikit masa yang dibazirkan. Masa itu emas. Time is gold. Senarai barang yang nak dibeli pun dah ada cuma tempat saja yang tak confirm lagi.

Citer How to Train Your Dragon memang best. Sapa-sapa yang tak pi tengok lagi elok lah tarik pi tengok. Saya harap nanti akan ada orang buat movie How to Train Your Girlfriend Not to be too Stuborn. I know I know. Dia mesti sangat gembira kalau movie ini ada. Mesti nak tengok.

For the rest of my life
I`ll be with you
I`ll stay by your side honest and true
Till the end of my time I`ll be loving you
For the rest of my life
Thru days and night I`ll thank Allah for open my eyes
Now and forever I`ll be there for you

Diari satu

Mula-mula pegi survey kasut kat kedai sukan sebab dia nak beli kasut untuk pegi keja. Saya ingat kena pakai kasut skema macam kasut kulit ke dan yang sama jenis dengannya. Tak tahu pulak boleh pakai kasut sukan pegi keja. Sekali tengok macam budak pengakap selalu pakai pun ada jugak. Empat belas kali tengok pun tetap nampak macam budak pengakap pakai. haha. eerr. Maapkan adinda mu ini. hehe.

Masuk-masuk kedai dah nampak kasut idaman kalbu. Dia pun dah suka kasut itu. Suka macam baru dapat cinta pandang pertama. Nasib baik tak pegi peluk cium kasut. haip haip. Tak ada pekdahnya buat macam tu pun. Daripada peluk cium kasut baik bagi macam tu kat saya. kahkahkah. Mengucap Atiq mengucap. Ingat Tuhan. Ingat Tuhan. Sapa-sapa yang dah terbaca ayat tadi cepat istigfar. haha. Walaupun itu merupakan kasut cinta pandang pertama dia, tak beli pun kasut tu. adoi.

Aktiviti seterusnya adalah untuk mencari sebuah bag pack. Alar alar yang macam budak pengakap nak pegi camping. hehe. Selagi lagi adinda menyusun sepuluh jari maap. Maapkan adinda mu ini. *wink wink* Saya pun tak tahu macam mana nak pilih bag pack yang elok. Kalau pilih handbag dekat Vincci dan Carlo Rino saya taw lah. Regular customer dorang kat Jusco. haha. Rasa macam jakun pun ada jugak tengok bag pack yang ada sebab ada banyak saiz. Yelar. Handbag Vincci dengan Carlo Rino mana ada saiz S ke M ke.

Dia pilih beg yang beso. Seyes tak tipu. Memang beso beg tu. Ini nak beli beg isi baju ke nak seludup saya bawak pegi sana? haha. Makin beso beg makin beso lah harganya. Sama harga dengan satu beg kat Vincci dengan sebentuk cincin kat Poh Kong. Seperti kata-kata remaja purba, beso kawah beso lah keraknya. haahh. Tunggu apa lagi. Macam besa, salin peribahsa utnuk hari ini. Beg ini pun sama jugak kes dengan kasut cinta pandnag pertama. Punya lama belek tapi tak beli. haish.

Lepas solat Zohor gerak untuk meneruskan perjalanan misi mencari cinta yang seterusnya.

Diari dua

Makan tengah hari di tempat yang saya selalu makan sebab kat situ ada ais kacang special yang sedap, nasik lauk yang sedap dan buah mempelam muda yang sedap. Sampai saja kat sana, hancur luluh hati jantung suma bila ais kacang spesel tak ada dan nasik serta lauk dah abes. T_______T Sangat kecewa. Dengan ramai pulak masyarakat awam makan kat sana. Makan lah jugak yang lain walaupun tak berapa nak. kalau diikutkan hati, nak saja tengok muka dia sampai saya kenyang walaupun sebenarnya tak kenyang pun kalau tengok. heehh. Yang ada cuma mempelam muda yang sedap. Nasib baik mempelam ada. Kalau tak ada, memang nak bebai baling pinggan mangkuk suma.

Bila dah kenyang baru boleh pegi sambung misi mencari cinta yang berenti sebentar untuk makan. Kami oun manusia jugak. Ada rasa lapo.

Diari tiga

Sampai saja kat Ipoh Parade, mata saya mula jadi liar bila tengok perfume. Bila tengok perfume Dior lagi jadi liar dan galak macam burung hantu sakit mata. hehe. Better mata liar tengok perfume daripada tengok jejaka kacak lain yang ada kat sana. eleh. Yang ada sebelah saya pun kacak jugak. Lagi kacak daripada yang ada dekat sana dan lagi kacak daripada perfume Dior. So mata liar tengok dia saja. haha. aiseh. Macam dah lari topik. Meh sini meh kembali ke pangkal jalan.

Ada apa entah kat Ipoh Parade. Macam ada pertandingan menari. Dah terpaku terpana kejap tengok dorang menari alar-alar Wondergirls menari padahal tak best pun. Disebabkan masa itu emas dan time is gold, kami pegi Al-Ikhsan cari kasut keja dia. Memang benar kata pujangga cinta. Cinta pandang pertama memang susah nak dilupakan. Kasut kat Al-Ikhsan pun tak dapat menggoda dia. Saya pulak tergoda-goda dengan kasut futsal kaler pink kat sana (eceh) Macam tu jugak kedai kasut yang lain. Tak kena dengan taste dia (kasut ada rasa ke manis masam masin ke?)

Kemudian pegi cari bag pack. Sekali lagi, cinta pandang kedua jugak sukar dia lupakan. eerr. Ini kata-kata saya. Orang tua tak cakap pun macam ni. Bag pack kat sini pun tak berjaya menggoda dia. Kuat betol iman dia. hehe. Macam biasa, saya tergoda-goda tengok bagasi cantik kat situ. haha.

Next, pegi cari souvenir untuk dia bawak pegi sana. Tak ada yang best. Saya kecewa dengan Ipoh Parade. disebabkan kecewa, kami pegi bawak diri yang lara kembali ke tempat dia jumpa kasut cinta pandang pertama dan bag pack cinta pandang kedua.

I know that deep in my heart
I feel so blessed when I think of you
And I ask Allah to bless all we do
You`re my future and my friend and my strength
And I pray we`re together eternally
Now I find myself so strong
Everything changed when you came along

Diari empat

Sampai saja di Jusco (jusco lagi. haih. pasrah jelar. ini jer yang ada kat sini) terus pegi mendapatkan cinta pandang pertama dan kedua dia. Phew. Lengkap sudah misi mencari cinta. Punya lah berbelit. Saya jugak dah dapatkan souvenir untuk dia. ehem ehem.

Now the time has come.

Diari lima

Perut dah merengek-rengek lapo. Saya ada bagitau dia yang saya dah lama tak makan satay dan teringin nak makan satay. Dan keinginan saya dipenuhi. weehuu ~ Kami makan di Satay Kajang. Saya makan sikit saja (macam tipu jer kalau saya makan sikit) sebab banyak ruang dah diisi masa tengok dia makan. haha. Tak bleh blah. Sapa-sapa yang agak-agak dah dapat simptom nausea baik pegi toilet tak pun standby beg plastik.

On the way balik, hujan turun secara romantiknya. Saya pun rasa macam nak hujan jugak tapi masih dapat kaver cun lagi. Sampai saja dekat hostel, cun ke mana macho suma ke mana. Ipoh hujan, saya pun hujan gak. Sayu saja. Dia ada bagi hadiah untuk saya. weehuu ~ hehe. Hensem sungguh hadiah tu. Daripada saya sedang berhujan-hujanan terus muncul stop hujan dan berhoyeh-hoyeh sebab dapat hadiah. Seperti biasa, saya akan tunggu sehingga dia selamat sampai rumah dengan selamat.

I know that deep in my heart now that you`re here
Infront of me I strongly feel love
And I have no doubt
And I`m singing loud that I`ll love you eternally

Tuesday, March 23, 2010

Dear, dont be sad :)

Salam suma.

Waktu yang sangat heaven untuk online adalah di waktu pagi. Speed line sangat laju. Lagi laju dari bullet. Subuh merupakan waktu feveret saya untuk online sebab game loading dengan penuh semangat dan laju. Macam biasa, akan online di facebook dulu.

Peristiwa satu

Saya dapat satu mesej daripada kawan baik saya di Facebook.

Setelah membaca dan paham isi kandungan mesej, saya rasa sangat sedih sebab kawan baik saya rasa sedih. Cubit paha kiri paha kanan pun terasa jugak. Macam tu lah peribahasa untuk hari ini. Apa yang kawan baik saya rasa, saya jugak turut rasa walaupun masing-masing duduk jauh dan jarang saling menghubungi.

Apa yang saya boleh katakan kepadanya adalah dengan memberi kata-kata semangat kepadanya. Kalau saya berada di tempatnya, saya pun akan rasa apa yang dia rasa. Rezeki ada di mana-mana. Selagi kita berusaha, InsyaAllah kita akan berjaya untuk mencapai apa yang kita ingini. Tak semestinya apa yang kita mahu adalah yang terbaik untuk kita. Dan selalunya kita akan dapat yang bertentangan dengan kehendak kita kerana itu adalah yang terbaik untuk kita. Mungkin sekarang kita tak nampak hikmah di sebalik apa yang berlaku tetapi kita akan dapat nampak hikmah suma yang terjadi pada suatu hari nanti.

Cuba berpikir dari sudut positif. Berdasarkan apa yang saya penah lalui, Dia tidak memberi sesuatu yang saya terlalu inginkan tetapi menggantikan keinginan saya memberi sesuatu yang sangat-sangat tidak ternilai harganya kepada saya. Dan saya sangat bersyukur dengan nikmat yang diberikan kerana saya tahu suma ini ada hikmah disebaliknya.

So dear, dont be sad  :)

Peristiwa kedua

Seminggu sebelum pertandingan bahas saya dapat tahu yang dia telah dapat tukar ke negeri Kedah tapi tidak tahu posting daerah mana. Fine. Saya pun risau takut dia tak dapat tempat yang dia nak.

Pada pagi pertandingan bahas, dia dan ayahnya pegi JKN untuk nak tahu posting kat daerah mana. Dan instinct dia betul-betul terjadi. Instinct saya lagi lah tersasar jauh. Sipi pun tak kena. Dia tak dapat posting kat daerah yang dia nak T_____T  Saya yang mood tengah swing roller coaster dengan bahas bertambah swing merry go round bila dapat dapat berita tu. Maka swing roller coaster telah bergabung dengan swing merry go round dan terhasillah swing supersaiya kuasa empat belas.

Dia mintak penangguhan sebab tempat posting jauh (memang jauh. tempat gunung daik bercabang tiga. kalau dayung sampan atau rakit nak pegi sana. empat hari empat malam tak sampai lagi) dan dia tak abes pack barang lagi. Saya masa tu letak tepi-tepi pasal bahas. Pegi main jauh-jauh. Shuuh shuuh. Him first, bahas kemudian. Saya sendiri tak boleh bayang macam mana keadaan dia di sana nanti. Macam mana tempat tinggal, makanan, transport dan lain-lain lagi. Yang pasti, naluri seorang perempuan tetap ada kerisauan yang bagi lelaki kerisauan itu lebih kepada mengada-ngada dan kerisauan yang sangat tipikal bagi perempuan tapi itu lah yang bakal terjadi. Lambat atau cepat. Dan saya harap ia tidak terjadi. Amiin.

Mungkin ini dugaan pertama yang perlu saya tempuh walaupun agak masin. aik. Masin? Yelar. Air laut kan masin. Kalau selalu amek yang masin-masin takut kena darah tinggi pulak. Oleh itu, jaga makan. Aiseh. Terlari topik. Meh reverse balik meh.

So Atiq, dont be sad :)

Kesimpulannya,
  • cuba nikmati hidup walaupun kadang-kadang tak indah. Macam hari-hari kita makan makanan. Ada hari lauk rasa sedap, ada hari lauk rasa tak sedap. Orang yang memasak pun manusia biasa. Mungkin dia letih sampai tak tak bersemangat nak masak lauk. Tu yang rasa tawar.
  • seboleh-bolehnya kurangkan komplen. Contohnya saya tak boleh hidup tanpa aircond (tak ada kena mengena dengan sapa-sapa. kalau ada kena batang hidung sendiri adalah satu kebetulan dan bukan saya. saya masih lagi hidup tanpa aircond sebab saya tak boleh hidup tanpa oksigen, makanan dan air) Ia lebih kepada manja tak kena tempat. eh. Macam tak ada kena mengena dengan entry je. Takpa takpa. Belasah jer.
  • remaja purba penah kata, masuk kandang kambing mengembek, masuk kandang kerbau menguak. Jangan lah pulak dok asyik mengembek dan menguak sampai diri sendiri jadi macam kambing dengan kerbau.
Masing-masing dah beso. Boleh berpikir yang mana terbaik untuk diri sendiri.

Monday, March 22, 2010

Bukan dengan kerelaan hati

Salam suma.

 
Ingat lepas abes blaja nak tukar kerjaya. Nak apply jadi bidan. Tak mahu jadi juruxray. Membuat sesuatu yang lari daripada bidang yang dipelajari bukan lah perkara luar biasa. Normal lah kalau cita-cita nak jadi angkasawan, blaja perakaunan kat sekolah, apply masuk universiti course engineering, dapat course radiografi dan bila kerja jadi cikgu. Normal bukan? Dah nama pun kehidupan ini ibarat roda. Kejap di atas kejap di bawah. Owh lupa pulak. Jangan risau. Ini kisah rekaan semata-mata. Tidak ada kena mengena dengan yang hidup mahupun yang sudah tiada walaupun ada sikit-sikit tempias kena kat diri sendiri T__T Yang lain-lain kalau ada terkena batang hidung sendiri jangan terasa yer.

 
Jadi bidan terjun memang memenatkan. No no no. Bukan bermaksud bidan yang pegi terjun mana-mana air terjun or apa-apa. Ini simpulan bahasa yer adik-adik. Sila catat dalam buku nota sehari satu simpulan bahasa. Nak tahu maksud, pegi bukak kamus simpulan bahasa. Jangan malas. Orang malas selalu rugi. Saya pun tak terlepas daripada menjawat jawatan bidan terjun.

 
Kisahnya begini.

 
Ini untuk minggu bahasa yang dianjurkan oleh course lain di kolej saya. Dan aktiviti yang sangat tipikal bila ada minggu bahasa adalah mesti ada pertandingan bahas. Setiap course mesti atau lebih tepat WAJIB (tengok warna tulisan pun dah tau maksud) Saya pun dah imun dan lali dengan ayat ugutan "penyertaan adalah diwajibkan. kalau tak hantar wakil balik nanti ada baldi air jatuh atas kepala" Saya harap pihak pengajur boleh menggunakan taktik dan cara lain untuk menarik minat student seperti kalau masuk bertanding dapat tiket percuma pegi Genting Highlands selama seminggu di mana semua perbelanjaan ditanggung. Kalau bagi nama saja dapat tiket jer tapi makan sendiri-sendiri bayar. Kan best kalau buat macam tuh. Jadi bidan terjun 14 kali pun saya sanggup.

 
Dan sangat tipikal jugak masing-masing tak mahu masuk bahas (termasuk saya) walaupun dalam kelas ada ramai yang sangat petah berkata-kata (bukan saya). *sigh* Hairan jugak kenapa yang sangat berbakat dan pandai bercakap tak mahu serlahkan bakat dengan masuk bahas. Hingga ke saat kecederaan untuk bagi nama dekat peganjur masih tak ada yang nak bagi nama walaupun ada yang bakat terpendam tu tak payah susah-susah dicungkil memang sah-sah dah nampak. Pensyarah pun dah start tanya sapa wakil. Masih jugak tak ada yang tampil bagi nama. Sehingga lah satu hari.

 
Selepas presentation iaitu kumpulan saya dan sebelum kelas abes serta cakap bye bye kat kawan masing-masing (sambil buat gaya dan muka comel) padahal lagi 5 minit nak jumpa lagi, pensyarah buat kenyataan maut. Lebih kurang macam ni ayat beliau;

 
"yang tadi tu boleh masuk bahas. haahh. yang lagi seorang tu pun boleh jugak"

 
Dan ia ditujukan kepada saya dan rakan saya. Macam kena panahan cinta pandang pertama ayat tu. Cuma panahan ini ada bisa yang boleh menghiris jiwa raga. Saya anggap ia cuma ayat kenyataan biasa. Ternyataan anggapan adalah salah bukannya sama sekali. Salah berkali-kali. Kelas seterusnya nama-nama yang menyertai bahas diumumkan. Guess what? Saya jugak tercalon. cis. Ada jugak yang cepat bertindak. On the spot cari pengganti. Dah tu dapat pulak pengganti. Argh. Memang tertekan. Malas nak pikir. Pack barang balik kampung jumpa mak ayah lagi bagus. Cuti dinikmati dengan sepenuhnya tanpa mempedulikan pertandingan bahas.

 
Balik hostel yakni hari Ahad (isnin dah nak kena pegi kelas. malasnya) Ida tanya sama ada saya dah buat belum persediaan untuk pertandingan bahas. Saya dengan selamba ya ya jawab tak buat pun. Sekali lagi saya dipanah panahan cinta pandang kedua. Sama jugak rasa pedih macam panahan cinta pandang pertama. Keesokkannya kumpulan bahas saya bertanding. What the fish? Tak lama kemudian rakan saya telefon bagi tajuk bahas.

 
Keesokkannya kelas tak ada. Nasib baik sedar diri masuk bahas. Kalau tak dah lama pegi berpoya-poya tengok movie from Paris with Love untuk ke berapa kali ntah. Buat apa yang patut untuk bahas walaupun tak tahu nak buat apa sebenarnya. Ini merupakan kali pertama saya masuk bahas. Mind you; KALI PERTAMA. Saya tak tahu apa-apa pasal bahas. See. Nampak tak bagaimana saya bertukar jadi bidan terjun. Nasib baik jadi bidan terjun. Kalau jadi raksasa buat onar di kolej lagi haru. Pertandingan bermula petang dan lawan kami adalah student medic yang tahu bahas dan sangat pandai berbahas. I admit it.

 
Kalau boleh saya nak cepat mula supaya cepat abes dan cepat balik. Pertandingan dimulakan dan saya merupakan menteri pertama selaku daripada pihak pembangkang. Rasa nak gugur jantung hati bila giliran saya sampai. Macam kena panahan cinta pandang ketiga. Dalam kumpulan saya, saya seorang saja tak ada langsung pengalaman berbahas. Dua orang lagi pernah menyertai bahas bahasa Inggeris dan bahasa Melayu. T____T Yang mana nak menanges baca ayat kenyataan saya sila pegi amek tisu lap air mata hingus suma. Bila mula bercakap saya goreng isi dan ayat apa yang boleh digoreng. Rakan saya, Zainal merupakan penyeri pertandingan dengan peribahasa dia yang comel (main belasah jer letak comel. tak tahu nak kabor macam mana) Kami boleh gelak sakan dengar. Mana ada pertandingan bahas orang gelak-gelak. aik. Kata tadi tak tahu pasal bahas. Ni macam mana boleh tahu tak ada orang gelak masa bertanding? eerr. Takpa takpa. Kita tinggalkan dulu sementara misteri tu.

 
Selesai pertandingan, keputusan diumumkan. Pemenangnya sudah semestinya ..... student medic. haha. Saya pun tak yakin sangat yang kumpulan saya menang sebab kami tahu bagaimana persediaan kami. Tahniah buat pemenang!

 
Phew.

 
Balik hostel tersadai tepi dinding lambang penat bercakap tadi. haha. Dan dapat tahu mereka yang lain pegi tengok movie From Paris with Love. heehh. Dah kena tinggal T____T

 

 
 
Tidak ada kena mengena dengan bahas
 
Setelah semua badai berlalu apa yang boleh saya katakan adalah :
  • walaupun terpaksa jadi bidan terjun, sekurang-kurang mendapat pengalaman yang selama ini atau tak semua orang dapat walaupun sebelum tu mood memang swing abes. Naik roller coaster mahupun makan keropok roller coaster pun tak swing macam saya. Same as he said to me. Thanks sebab dengar luahan rasa hati yang lara.
  • kadang-kadang kita terpaksa berkorban demi kesenangan orang lain di mana kadang-kadang ia sedikit menyusahkan diri sendiri.  Itu dinamakan pengorbanan. eerr. Bukan dah bagi tahu awal-awal?
  • senior saya penah cakap, "sebelum korang bagi patient minum barium, korang sendiri patut minum dulu. rasa macam mana dan apa yang patient rasa bila dia minum". For my situation, sebelum mintak orang lain buat sesuatu, apa kata kalau diri sendiri cuba dulu. Baru thrill. Kata rockers.
  • saya tak suka kena paksa. Suma orang tak suka. Mintak elok-elok tak boleh ke?

Dah abes satu kerja. Lepas ni sapa ada lagi buat kerja macam ni memang rasa macam nak sumpah orang tu jadi kucing.

Monday, March 08, 2010

Kejor yop kejor

Salam suma.

Sebagai seorang perantau yang hidup di kota metropolitan Ipoh yang sangat hebat memang tak boleh lari daripada sukan. Sapa kata budak medical tak mahu bersukan? Meh sini nak siku kepala bertalu-talu. Walaupun setiap hari jumpa patient, kami jugak ingin berjumpa dengan bola sekali sekala. Kami berharap bola jugak mahu berjumpa dengan kami walaupun bakal disepak dengan rakus. hehe.

Pada satu malam yang dingin getaran asmaraaaaa, bulan dan bintang jadi saksi untuk pertama kalinya saya bermain futsal. Ulang taip. Kali pertama okay. Nampaknya saya tak keseorangan sebab my girlfriends pun tak tahu dan tak pernah main futsal. hoyeh hoyeh. Ada geng ada geng.



Memang mencabar kewanitaan bila bermain futsal. Phew. Berguguran peluh remaja saya. Ini kan kali pertama saya bermain sukan. Maksudnya? eerr. Tidak membawa apa-apa maksud yang nyata. haha. Mana tahu bermula dari malam tersebut saya menjadi semakin handal bermain futsal. Dan dari futsal saya dapat bermain bola sepak. Mungkin setaraf dengan Drogba. Siapa tahu. Mungkin ini bakat terpendam yang lama duduk diam tanpa menyerlahkan dirinya. Biasa lah. Bukan manusia saja yang pemalu. Bakat pun pemalu jugak. Enough. Mari kita semua kembali ke pangkal jalan.

Owh ya. Terima kasih kepada Drogba serta Fabregas yang sudi mengajar kami budak-budak baru blaja kalau salah tolong jolokkan dengan penuh kesabaran. hehe. Berfutsal di gelanggang yang sangat comel sangat memenatkan. Kecik-kecik cili padi. Perut dah merengek-rengek mintak makan. Padahal tak tahu nak makan apa. Maka, kami membelasah makan di kedai nasik kandar Nasmir. Dah lupa kat area mana.



Sekali main saja tak cukup. Sehari sebelum game ada lagi sesi latihan (eceh) Kali ini kedudukan masing-masing dalam pasukan telah ditentukan. Saya memegang posisi penjaga gol kedua. Hey. Walaupun penjaga gol, jangan perlekehkan kedudukan ini. Walaupun kemungkinan ada suara-suara sumbang mengatakan saya dan tiang gol macam kembar serasi bersama, tak mengapa. Saya tak marah. Saya redha. Tuhan sayang dengan orang yang bersabar dan redha. hehe. Kalau diikutkan hati meh sini nak sumbat bola futsal dalam hidung sapa yang berani cakap macam tu. haha.

Walaupun bersukan, sila jangan abaikan perut sendiri. Ingat. Kalau perut merajuk memang anda akan binasa di kemudian hari. Macam besa, dah nama pun perut baby. Tak boleh tahan lapar. Lepas abes training pergi makan di restauran nasik ayam. Aiseh. Lupa lagi nama restauran. Ini mesti efek kena smash dengan bola tadi. Kedai ini terletak berhampiran dengan Pizza Hut yang jugak tak jauh dari Hospital Ipoh. Sedap jugak nasik ayam kat restauran ni. Belasah makan nasik lambang lapar tidak terperi. Sayang sayangkan perut isikan jua.



Menu yang selalu diode dan direkemen di sini adalah nasik ayam panggang dan nasik ayam Hainan (kalau tak salah saya. correct me if i'm wrong) Tambah pulak dengan air sirap biji selasih. Memang terasa betol diri macam vampire. Eh. Vampire main futsal ke? haha.



Nampaknya ada vampire yang sudah kekenyangan. Boleh nampak menu dekat situ. Sangat yummy.

 
Lokasi : My Futsal, jalan Kampar, Ipoh
Tarikh : 6 Mac 2010
Masa : 8.30 pagi - 2.30 petang


Keesokkannya memang bangun awal. Ini merupakan salah satu kemajuan bangun awal di hujung minggu dalam erti kata waktu boleh dipanggil pagi lagi. Semangat kesukanan memang tidak boleh disangkal lagi. Berkobar-kobar nak pegi tangkap bola. Walaupun tak minum air Milo dan makan biskut Tiger, semangat tetap berkobar-kobar. Kalau makan dan minum saya sendiri tak boleh bayang macam mana masa tu. Ntah-ntah dah jadi supersaiya. Kalau tangkap bola sure bola futsal jadi bola api. Pergh.

Ingatkan kami budak perempuan yang duduk hostel sampai paling lambat. Rupa-rupanya ada lagi lambat. Tuan empunya tempat futsal sampai lagi lambat. Maka tersadai lah kami di tepian jalan seperti kerang di tepi jeti. Tak caya. Meh nak tunjuk bukti.


See? Sila percaya. Walaupun membawa muka pagi yang jelas terpancar pada mata sepet bak bulan kena sabit berbanding dengan rakan yang mata bulat bak bulan mengambang, itu tak menjadi masalah. Dalam setengah jam jugak kena sidai muka tepi jalan. Bersepah-sepah budak course saya. Sekali masyarakat awam tengok macam budak-budak sekolah nak merentas desa pun ada jugak. Pekdahnya nak merentas desa tengah-tengah town Ipoh? Owh ya. Perlawanan ini disertai bukan saja pelajar radiografi tetapi pengajar, pensyarah serta staf kolej. Pengajar versus student. Senior versus junior.



picture credit to Miss Farah Ayuni

Perlawanan dimulakan lepas suma breakfast dulu. Team saya agak lewat mula perlawanan. Tapi tak mengapa. Semangat tak pernah luntur. And guess wat? Kami berjaya untuk ke separuh akhir. Hoyeh hoyeh. Sila tepuk. Sila tepuk. Tapi rezeki kami di separuh akhir untuk menentukan sapa dapat tempat ketiga dan keempat. Kalau mengikut kiraan mata (perlawanan dalam bentuk liga) team saya mendapat tempat ketiga. Tetapi atas permintaan yang inginkan perlawanan diadakan, kami pun main lah jugak walaupun masing-masing dah maleh benor nak main.

Ketika ini terjadinya satu tragedi.

Semasa perlawanan terakhir ini, saya pulak masuk gelanggang jadi penjaga gol. Boleh tahan jugak pihak lawan main. Kalau tak, tak adanya saya jadi superman buat stunt depan gol masa tangkap bola. heehh. Maka, nak dijadikan cerita, pipi saya telah selamat cium kepala lutut seorang pemain pihak lawan. Tuhan saya yang tahu betapa sakitnya kena smash dengan kepala lutut T_____T Nasib baik pipi tembam macam karipap daging. Kalau tak, rasa boleh retak tulang pipi (saya agak saja) Tak pun, pipi saya luruh di tempat kejadian. Dan nasib baik jugak lah muka saya tak bengkak. Tak pasal-pasal daripada karipap daging tukar jadi pipi pau daging.

Natijahnya team saya dapat tempat keempat. Nak nanges pelan-pelan tepi tiang gol jap T______T

Sebagai penutup perlawanan, mesti lah ada penyampai hadiah. Sapa yang dapat tempat keempat pun boleh dapat hadiah jugak. hehe.




Wakil team saya. Kalau ada hadiah untuk kumpulan sorak paling cemerlang, confirm team saya menang.
picture credit to Miss Farah Ayuni


Mereka jugak juara. Tapi dapat tempat keberapa saya tak ingat. hehe.
picture credit to Miss farah Ayuni

Dan sebelum berpisah.

jeng jeng jeng :)

 
picture credit to Hanif

Balik rumah jangan lupa mandi,
Bila mandi jangan mandi lama-lama;
Tahun depan boleh main lagi,
Majulah sukan untuk negara.