Friday, December 25, 2009

Zaman persekolahan (klepet tajuk entry Aiman)


Salam suma.

I'm back! *menari shuffle* Bukak blog da kena tag dengan Aiman. pergh. Da lama tak buat tag. Meh kita tengok macam mana pulak tag yang beliau bagi kali nih.


Nama awak?
Nur Atiqah (ada sapa-sapa yang sama nama? ehem ehem)

Umor awak?
Isu sensitif ni. Bakal 20 taun. hukaloh. Dah beso rupanya. T_____T

Dulu awak sekolah kat mana?
eerr. Nak letak jugak ke tadika?

Pusat Tunas Islam Sungai Semambu, Bukit Mertajam, Pulau Pinang
Sekolah Kebangsaan Kulim (Bandar), Kulim
Sekolah Menengah Kebangsaan Sultan Badlishah (bold, underline, red. betapa pentingnya nama sekolah ni. ehem ehem. antara sekolah harian terbaik dalam Malaysia untuk PMR 2009. giler kembang idong dapat taw. seyes lah. really proud to be a Badlishan )

Awak ingat tak mula mula awak masuk sekolah, siapa tegur awak?
Entah lah. Dah tak ingat. Taw-taw dah jadi kawan. Siap boleh makan nasik lemak sama-sama kat kantin. Magik betol.

Siapa yang duduk sebelah awak sepanjang zaman persekolahan?
Kalau tanya masa tadika dengan sekolah rendah memang tak ingat sangat.

Form 1 : Brader halimunan. haha. (fakta : saya duduk kat meja abang yang bagi saya sangat menggerunkan padahal dia punya lah baik siap baby  face lagi. kahkahkahkah)
Form 2 : Dah insaf. Duduk dengan awek cun plak. Farhana Abdul Halim
Form 3 : Awek cun macam Maya Karin. Farhana Abdul Halim
Form 4 : Duduk sebelah awek cun lagi. Norhafiza
Form 5 : Hidup saya takleh lari daripada awek cun. Asikin.

Guru mana paling best?
haha. Ini soklan pilih kasih. Saya nak bagi sama rata. Suma cikgu best. Kalau bakal mentua cikgu lagi best. hehe.

Kalau awak terror, bagi nama guru Inggeris awak dari Form 1 sampai awak tamat sekolah?
Of course ingat weih. Mana boleh tak ingat.

Form 1 : Mr Chin (masih daku ingat masa nih. karangan selalu dapat markah "tinggi membelah angkasa raya" sebab grammar Bahasa Inggeris "memang cantik dibaca tapi buruk susunannya".
Form 2 : Miss Edna merangkap cikgu muzik. pergh. best giler.
Form 3 : Mr Khor (ceh. sama dengan aiman. owh. lupa plak. kami dulu satu kelas. hehe)
Form 4 : Puan Laili
Form 5 : Puan Zuriati

Siapa musuh awak time sekolah dulu?
Ada sapa-sapa yang ingin jadi yang pertama? Kalau nak meh isi borang apply. haha.

Siapa 'first crush' awak?
kahkahkahkah. Sapa insan malang tersebut. Jap jap. Nak recall balik. Owh nampaknya cubaan gagal sebab tiap-tiap taun berubah mengikut peredaran masa. haha.

Siapa kawan baik awak yang sampai sekarang berkekalan?
Farhana, Yah, Fiza, Ekin, Wani. 7 years and stronger :)

Pengalaman paling buruk di sekolah?
Jumpa pengetua sekolah. Hari-hari mesti jumpa. Oleh itu, saya mengalami pengalaman paling buruk setiap hari.

Pengalaman paling indah waktu sekolah tak dapat awak lupa sampai hari ni?
Kena rotan sebab tak buat keja sekolah. Ini lah akibatnya jadi budak notty plus degil kuasa empat belas.

Apa cita cita awak waktu zaman persekolahan?
Nak jadi angkasawan. Sila gelak dengan dengan rakus. Saya tak marah pun. Kalau ada peluru sesat singgah kat kepala jangan marah. hehe. Cita-cita saya nak dapat result terbaik dalam peperiksaan. Baik lah. Saya takmo jadi kedekut. Saya nak jadi seorang dentist sebab nak ngorat Dr Faiz Khaleed. kahkahkah. Kang ada pulak peluru sesat singgah kat kepala saya. Move!

Adakah sekarang awak dah capai cita cita awak? ataupun awak dah tukar cita cita lain?
Dah tukar cita-cita lain. Saya nak jadi kesatria baja hitam yang boleh fire raksasa guna x-ray. pergh. Best giler kalau dapat jadi macam tu. Walopun cita-cita dah berubah, saya masih lagi dapat keja kat hospital.

Sila post gamba zaman persekolahan awak yang awak paling suka. perhatian: kalau awak takde gamba waktu sekolah, maknanya awak tak enjoy zaman persekolahan awak.
Of course lah ada. Kenangan zaman muda mudi belia remaja.



Dalam gambo nih suma ada. Muka fresh SPM graduate.

Malas tag sapa-sapa. Kalau sapa-sapa ada banyak masa yang hendak dibuang, meh lah buat tag nih. Tak kena bayor pun. hehe.

No comments: