Thursday, December 17, 2009

7 years and stronger

Salam suma.

Setiap kali cuti sem, memang ramai yang cuti. Ada jugak yang cuti lama tapi tak puas cuti lagi dan nak tambah cuti (macam saya) dan ada yang cuti kejap jer. Masa nih lah nak jumpa kawan-kawan yang jauh di mata dekat di hati (ce teka amenda yang jauh mata dekat di hati. kalau betol saya bagi tiket percutian 2 bulan kat rumah sendiri. hehe) Lagipun suma blaja jauh-jauh. Kalau dekat yang jalan 4 langkah dah boleh jumpa okay jugak. Ini kena langkah beribu kali sampai tercabut lutut.

Sekarang kami dah maju 4 langkah di hadapan.

Kalau dulu nak outing kena naik bas awam, sekarang outing naik keta. hehe. *muka keji*
Kalau dulu kuar tak bawak handbag, sekarang da pandai bawak handbag (macam saya)
Kalau dulu kuar pakai bedak baby, sekarang da pandai make up (bukan saya)

Sejajar dengan peningkatan umo masing-masing, jarak tempat berpoya-poya jugak telah berubah. Makin jauh selaras dengan umo masing-masing. hehe. Kali nih pegi Queensbay memandangkan kami dah lama nak pegi sana. Bukan selalu pegi sana. Boleh kira guna sebelah tangan jer. Pegi sana buat otai macam taw jalan padahal taktaw pun. Nasib baik ada duta tak rasmi Queensbay. hehe. Tu pun boleh sesat jalan jugak. adoi adoi.

Apa lah ertinya kuar kalau tak tengok movie. Memang dah jadi tradisi dan adat tiap-tiap kali kuar. Dan da jadi tradisi bertapa kejap depan kaunter tiket lambang taktaw nak tengok movie apa. Movie Melayu memang dah kuar dari senarai. Dah serik tengok movie Melayu. Memandangkan yang kuar adalah suma perempuan, maka adalah normal jika perempuan tertarik kepada lelaki. Keadaan ini adalah sama dengan penarikan magnet yang berlainan kutub. Memandangkan majoriti daripada kami ada blaja fizik kat uni, maka kami pun memilih nak tengok movie Twilight Saga : New Moon. phewit phewit. Ada Jacob! Ada Edward!

Yang lagi bestnya.

Ada 10 orang jer dalam hall tu. Dan of course lah kami yang paling ramai. pergh. Memang best. Walopun kecewa sebab iklan bersepah-sepah tapi movie lambat start, nampak muka Edward dengan si Jacob ensem tak ingat cukup untuk mengubat duka lara. hehe.

Ternyata suma terpukau tengok Jacob. Tetiba saya rasa saham Edward jatuh menjunam. Jacob the best. Kalau jumpa si Jacob ensem tak ingat dok beli popcorn memang boleh jatuh pengsan saya di tempat kejadian. Kalau jumpa orang tu (ehem ehem) bukan takat jatuh pengsan di tempat kejadian, jatuh cinta dengan jatuh hati, biji mata pun boleh jatuh. Tak masuk lagi dengan cair macam coklat. hehe.

Sayangkan Jacob ensem tak ingat ku turutkan jua,
Lautan berapi sanggup ku redahi,
Sayangkan perut sila isi-isikan jua,
Lautan manusia kat foodcourt jugak sanggup ku redahi.

Ternyata menatap wajah Jacob ensem tak ingat tak memberi kekenyangan yang berkekalan. Kami pun pi lah foodcourt nak isi perut yang dah merengek-rengek lapo. Tapi bila masuk foodcourt tetiba takmo makan. Tak rasa lapo pun. Mungkin saya dan yang lain-lain da berjangkit dengan P.Ramlee. Makan amek bau. Ini baru dikatakan ekonomi. hehe. Yang makan cuma Ekin dengan Wani. Makan pun makan jugak. Kewajipan jangan dilupakan. Tunggu Ekin abes makan then gerak pegi surau.

Agak terkilan.

Jenuh jugak kami mencari surau. Tengok signboard takdak. Last-last tanya akak yang keja kat situ. Akak tu dengan semangat citer arah nak pegi surau. Sampai kat sana, tak ramai orang. Surau pun duk agak terpencil. Kat tingkat yang sama floor dengan parking keta dan agak sunyi (bukan agak tapi memang sunyi pun) Maybe sebab kami jarang pegi sana, jadi tak biasa sangat.

Sempat jugak shopping-shopping dan sudah semstinya bukan saya. hehe. Kali ni nafsu shopping tak datang. Saya tertinggal nafsu shopping kat dalam kotak kot. Walopun tengah Y.E.S tapi saya lebih kepada N.O (nehi ongkos) hehe.

Sebelom balik singgah makan kat Padang Kota. Pekena pasembor yang ditaja oleh Wani dan Farhana. Makan pulak time ujan. pergh. Masyuk lah. Tunggu apa lagi, makan sampai muncet lambang lapo tidak terperi. Tu lar. Sapa suruh taknak makan lunch tadi. Bajet kenyang tengok Jacob ensem tak ingat. Da nama pun sedang meniti hujung usia remaja, of course lah ada sesi bergambo. hehe. Amek gambo selori dua baru gerak balik.









Masing-masing da kenyang. Kenyang perut suka hati.


Suasana pun makin romantik. eceh. Kena pulak hujan romantik turun manja-manja. Tu tandanya kena balik da sebab dah maikn lewat. Kami balik naik feri lambang semakin maju 4 langkah ke hadapan. haha. Sementara feri tengah drift kat laut, kami amek kesempatan dengan kira jellyfish. hehe. pergh. Best best. I noe. Macam tak betol jer saya nih tapi peduli apa. Bukan senang nak tengok jellyfish. Apa barang tengok dalam citer Spongebob. Rockers kapak tengok jellyfish live lah. haha.

Sampai jer kat Kulim, dapat berita gembira. Malaysia dapat pingat emas tuk bola sepak. wooohooo. Terbaik lah.

Jacob, wo ai ni. Edward, wo ai ni. Budak ensem, wo ai ni kuasa super saiya. Lagi banyak daripada si Edward dengan Jacob ensem tak ingat.

No comments: