Saturday, December 26, 2009

Shop til you drop

Salam suma.

Nasib baik kuar shopping sebelom pegi holiday tak ramai orang memandangkan bukan public holiday. Bagi student macam saya, everyday is public holiday. haha. Cuti-cuti pun dapat duit. Rasa heaven gila nak pegi shopping. Parking keta kat tempat besa. Shopping di tempat besa. Beli barang yang besa jugak. Memandangkan kena saving untuk bayar yuran taun depan, aktiviti shopping tak ingat dijayakan oleh bonda tercinta lambang anak dia sangat malas nak kuarkan duit. Kalau pegi masyarakat awam masa cuti confirm menyesal tak sudah sampai nanges satu sungai.

Parking kat tempat biasa di mana kena bayar. Entah kot celah mana nak dapat parking free kat Kuala Lumpur saya pun taktaw sebab saya bukannya taw pun jalan kat sana. Kalau setakat Kelang Lama taw lah. Tempat main masa zaman remaja. haha. Tengok parking banyak lagi yang kosong tetiba jadi tamak nak pegi bolot suma parking padahal keta kecik comel jer. Mungkin sebab tak payah berebut parking sampai nak karate keta yang parking lama-lama. Macam terlupa yang dia ada keta. hehe

Macam besa. Awal-awal dah pegang tender tukang bawak barang. Kesian kat mak pegang banyak barang padahal barang yang banyak tu barang kita. haha. Mak dah tolong bayar pun dah kira cukup bagus. Kalau boifren yang tolong bayarkan? Tunggu apa lagi. Bawak lah barang tuh. Lain lah kalau dia tak bayar. Boleh lah demand sikit bawak barang. haha.



Memang berjaya misi emak nak bershopping sakan. Tujuan utama adalah untuk membeli kain batik untuk dibuat baju kurung. Kalau tanya saya pasal kain nih memang saya surrender angkat bendera putih. Memang taktaw bab-bab kain dan saya serahkan pada yang pakar untuk memilih. Tak sangka boleh tahan jugak harga sepasang kain. Mak memborong 3 pasang. haahh. Amek kau. Sekali beli banyak. Dah lah cantik. Harga pun cantik. Sama banyak dengan elaun saya untuk sebulan. pergh. Mengalir saliva satu sungai tengok mak bayar. Dah lama mak mencari kain batik nak buat baju kurung yang memenuhi cita rasa beliau tapi tak jumpa. Bila da jumpa, da macam merpati dua tiga empat lima enam berjoli kat taman bunga. haha. Saya pun ada dapa jugak. ehem ehem. Tapi tak boleh lawan taukeh. haha.

Dan shopping perkara-perkara lain termasuk lah sebijik kamera. Tak berapa nak minat sangat pun dengan kamera. Dan jangan tanya saya pasal kamera. Memang saya tak tahu. Tiba-tiba keinginan nak memiliki kamera meluap-luap. Oleh sebab saya dah ghairah nakkan sebijik kamera, kami pun pegi ke Seksyen 18 (kalau tak silap lah. saya pun dah lupa) Kamera dulu, dinner kemudian.

Saya nakkan kamera. Bila saya kata nak ia bermaksud kena dapat dengan segera. Lagi cepat daripada masak mi segera. Senang citer wajib. Takdak sunat atau harus. Rasa macam boleh mati di tempat kejadian kalau tak dapat. Hoi hoi! Over sangat ayat tu. eerr. Maksud saya tak lah mati kalau tak dapat. Lebih kepada Badan yang tak bernyawa macam zombie. Tidak pun macam pungguk rindukan bulan. eerr. Paham tak? Kalau tak paham takpa. Ulang balik baca 40 kali. haha. Kalau tak paham jugak, ulang baca 100 kali yang disulami dengan buat lompat bintang. haha.

Pusing shopping mall yang baru bukak tapi tak jumpa kedai yang jual kamera. Kedai handphone bersepah-sepah. Tak tahu kah mereka yang saya mahukan kamera bukannya handphone? haih. Dah start nak mengamuk terjumpa kedai gambo yang tengah buat sales untuk kamera? Wow. Ada sales. hoyeh hoyeh. Mata terus mengeluarkan cahaya yang berseri-seri dan bersinar-sinar macam diamond. aik. Magik betol mata boleh bersinar-sinar. Macam mana kalau gigi bersinar-sinar? Tak payah beli lampu picit untuk waktu malam da kalau macam tu. haha

Model dan jenama yang saya minat takdak di kedai itu. Agak kecewa. Tapi tapi tapi. Saya jumpa yang lain.Not bad. Saya cerewet dalam memilih barang dan perkara-perkara yang lain walopun ia agak remeh seperti membeli pemadam dan fotostat nota. Itu merupakan sikap yang susah untuk saya buang. Tak masuk lagi kalau memilih baju, kasut dan menda alah lain. Mau jadi tugu peringatan dekat kedai. haha. Tapi bukan semua perkara saya cerewet. Dalam beberapa perkara sahaja. Sudah dapat kamera yang best. Hati pun melompat tinggi membelah angkasa raya. woohoo. Sangat hiperbola. Padahal hati duduk diam-diam dalam badan. Sangat seronok dapat kamera yang best. Best sangat. Sangat best serta perkataan lain yang sama maksud dengannya.

Sebelom berpisah (eceh) di sini saya sertakan gambo kamera 2 jam. Kenapa kamera 2 jam? Sebab saya amek masa 2 jam untuk membeli sebijik kamera yang kecik dan nipis macam kulit bawang (tipu). Sikap yang tak baik untuk kesihatan kaki yang berdiri selama 2 jam. Tambah pulak membuli secara halus salesgirl dengan meminta dia bukak tutup almari kamera banyak kali dan bagi dia naik turun kerusi untuk buka almari. haha. Walopun cerewet tetapi saya tak kedekut. See. Cerewet tak bermaksud kedekut. Tapi jangan lebih-lebih. Ku lempang jua nanti menanges satu sungai kuar abes hingus suma. eerr. Adakah ini bermotifkan ugutan? owh tidak sama sekali. Lebih kepada amaran yang penuh kasih sayang. kahkahkah.



Friday, December 25, 2009

Zaman persekolahan (klepet tajuk entry Aiman)


Salam suma.

I'm back! *menari shuffle* Bukak blog da kena tag dengan Aiman. pergh. Da lama tak buat tag. Meh kita tengok macam mana pulak tag yang beliau bagi kali nih.


Nama awak?
Nur Atiqah (ada sapa-sapa yang sama nama? ehem ehem)

Umor awak?
Isu sensitif ni. Bakal 20 taun. hukaloh. Dah beso rupanya. T_____T

Dulu awak sekolah kat mana?
eerr. Nak letak jugak ke tadika?

Pusat Tunas Islam Sungai Semambu, Bukit Mertajam, Pulau Pinang
Sekolah Kebangsaan Kulim (Bandar), Kulim
Sekolah Menengah Kebangsaan Sultan Badlishah (bold, underline, red. betapa pentingnya nama sekolah ni. ehem ehem. antara sekolah harian terbaik dalam Malaysia untuk PMR 2009. giler kembang idong dapat taw. seyes lah. really proud to be a Badlishan )

Awak ingat tak mula mula awak masuk sekolah, siapa tegur awak?
Entah lah. Dah tak ingat. Taw-taw dah jadi kawan. Siap boleh makan nasik lemak sama-sama kat kantin. Magik betol.

Siapa yang duduk sebelah awak sepanjang zaman persekolahan?
Kalau tanya masa tadika dengan sekolah rendah memang tak ingat sangat.

Form 1 : Brader halimunan. haha. (fakta : saya duduk kat meja abang yang bagi saya sangat menggerunkan padahal dia punya lah baik siap baby  face lagi. kahkahkahkah)
Form 2 : Dah insaf. Duduk dengan awek cun plak. Farhana Abdul Halim
Form 3 : Awek cun macam Maya Karin. Farhana Abdul Halim
Form 4 : Duduk sebelah awek cun lagi. Norhafiza
Form 5 : Hidup saya takleh lari daripada awek cun. Asikin.

Guru mana paling best?
haha. Ini soklan pilih kasih. Saya nak bagi sama rata. Suma cikgu best. Kalau bakal mentua cikgu lagi best. hehe.

Kalau awak terror, bagi nama guru Inggeris awak dari Form 1 sampai awak tamat sekolah?
Of course ingat weih. Mana boleh tak ingat.

Form 1 : Mr Chin (masih daku ingat masa nih. karangan selalu dapat markah "tinggi membelah angkasa raya" sebab grammar Bahasa Inggeris "memang cantik dibaca tapi buruk susunannya".
Form 2 : Miss Edna merangkap cikgu muzik. pergh. best giler.
Form 3 : Mr Khor (ceh. sama dengan aiman. owh. lupa plak. kami dulu satu kelas. hehe)
Form 4 : Puan Laili
Form 5 : Puan Zuriati

Siapa musuh awak time sekolah dulu?
Ada sapa-sapa yang ingin jadi yang pertama? Kalau nak meh isi borang apply. haha.

Siapa 'first crush' awak?
kahkahkahkah. Sapa insan malang tersebut. Jap jap. Nak recall balik. Owh nampaknya cubaan gagal sebab tiap-tiap taun berubah mengikut peredaran masa. haha.

Siapa kawan baik awak yang sampai sekarang berkekalan?
Farhana, Yah, Fiza, Ekin, Wani. 7 years and stronger :)

Pengalaman paling buruk di sekolah?
Jumpa pengetua sekolah. Hari-hari mesti jumpa. Oleh itu, saya mengalami pengalaman paling buruk setiap hari.

Pengalaman paling indah waktu sekolah tak dapat awak lupa sampai hari ni?
Kena rotan sebab tak buat keja sekolah. Ini lah akibatnya jadi budak notty plus degil kuasa empat belas.

Apa cita cita awak waktu zaman persekolahan?
Nak jadi angkasawan. Sila gelak dengan dengan rakus. Saya tak marah pun. Kalau ada peluru sesat singgah kat kepala jangan marah. hehe. Cita-cita saya nak dapat result terbaik dalam peperiksaan. Baik lah. Saya takmo jadi kedekut. Saya nak jadi seorang dentist sebab nak ngorat Dr Faiz Khaleed. kahkahkah. Kang ada pulak peluru sesat singgah kat kepala saya. Move!

Adakah sekarang awak dah capai cita cita awak? ataupun awak dah tukar cita cita lain?
Dah tukar cita-cita lain. Saya nak jadi kesatria baja hitam yang boleh fire raksasa guna x-ray. pergh. Best giler kalau dapat jadi macam tu. Walopun cita-cita dah berubah, saya masih lagi dapat keja kat hospital.

Sila post gamba zaman persekolahan awak yang awak paling suka. perhatian: kalau awak takde gamba waktu sekolah, maknanya awak tak enjoy zaman persekolahan awak.
Of course lah ada. Kenangan zaman muda mudi belia remaja.



Dalam gambo nih suma ada. Muka fresh SPM graduate.

Malas tag sapa-sapa. Kalau sapa-sapa ada banyak masa yang hendak dibuang, meh lah buat tag nih. Tak kena bayor pun. hehe.

Thursday, December 17, 2009

7 years and stronger

Salam suma.

Setiap kali cuti sem, memang ramai yang cuti. Ada jugak yang cuti lama tapi tak puas cuti lagi dan nak tambah cuti (macam saya) dan ada yang cuti kejap jer. Masa nih lah nak jumpa kawan-kawan yang jauh di mata dekat di hati (ce teka amenda yang jauh mata dekat di hati. kalau betol saya bagi tiket percutian 2 bulan kat rumah sendiri. hehe) Lagipun suma blaja jauh-jauh. Kalau dekat yang jalan 4 langkah dah boleh jumpa okay jugak. Ini kena langkah beribu kali sampai tercabut lutut.

Sekarang kami dah maju 4 langkah di hadapan.

Kalau dulu nak outing kena naik bas awam, sekarang outing naik keta. hehe. *muka keji*
Kalau dulu kuar tak bawak handbag, sekarang da pandai bawak handbag (macam saya)
Kalau dulu kuar pakai bedak baby, sekarang da pandai make up (bukan saya)

Sejajar dengan peningkatan umo masing-masing, jarak tempat berpoya-poya jugak telah berubah. Makin jauh selaras dengan umo masing-masing. hehe. Kali nih pegi Queensbay memandangkan kami dah lama nak pegi sana. Bukan selalu pegi sana. Boleh kira guna sebelah tangan jer. Pegi sana buat otai macam taw jalan padahal taktaw pun. Nasib baik ada duta tak rasmi Queensbay. hehe. Tu pun boleh sesat jalan jugak. adoi adoi.

Apa lah ertinya kuar kalau tak tengok movie. Memang dah jadi tradisi dan adat tiap-tiap kali kuar. Dan da jadi tradisi bertapa kejap depan kaunter tiket lambang taktaw nak tengok movie apa. Movie Melayu memang dah kuar dari senarai. Dah serik tengok movie Melayu. Memandangkan yang kuar adalah suma perempuan, maka adalah normal jika perempuan tertarik kepada lelaki. Keadaan ini adalah sama dengan penarikan magnet yang berlainan kutub. Memandangkan majoriti daripada kami ada blaja fizik kat uni, maka kami pun memilih nak tengok movie Twilight Saga : New Moon. phewit phewit. Ada Jacob! Ada Edward!

Yang lagi bestnya.

Ada 10 orang jer dalam hall tu. Dan of course lah kami yang paling ramai. pergh. Memang best. Walopun kecewa sebab iklan bersepah-sepah tapi movie lambat start, nampak muka Edward dengan si Jacob ensem tak ingat cukup untuk mengubat duka lara. hehe.

Ternyata suma terpukau tengok Jacob. Tetiba saya rasa saham Edward jatuh menjunam. Jacob the best. Kalau jumpa si Jacob ensem tak ingat dok beli popcorn memang boleh jatuh pengsan saya di tempat kejadian. Kalau jumpa orang tu (ehem ehem) bukan takat jatuh pengsan di tempat kejadian, jatuh cinta dengan jatuh hati, biji mata pun boleh jatuh. Tak masuk lagi dengan cair macam coklat. hehe.

Sayangkan Jacob ensem tak ingat ku turutkan jua,
Lautan berapi sanggup ku redahi,
Sayangkan perut sila isi-isikan jua,
Lautan manusia kat foodcourt jugak sanggup ku redahi.

Ternyata menatap wajah Jacob ensem tak ingat tak memberi kekenyangan yang berkekalan. Kami pun pi lah foodcourt nak isi perut yang dah merengek-rengek lapo. Tapi bila masuk foodcourt tetiba takmo makan. Tak rasa lapo pun. Mungkin saya dan yang lain-lain da berjangkit dengan P.Ramlee. Makan amek bau. Ini baru dikatakan ekonomi. hehe. Yang makan cuma Ekin dengan Wani. Makan pun makan jugak. Kewajipan jangan dilupakan. Tunggu Ekin abes makan then gerak pegi surau.

Agak terkilan.

Jenuh jugak kami mencari surau. Tengok signboard takdak. Last-last tanya akak yang keja kat situ. Akak tu dengan semangat citer arah nak pegi surau. Sampai kat sana, tak ramai orang. Surau pun duk agak terpencil. Kat tingkat yang sama floor dengan parking keta dan agak sunyi (bukan agak tapi memang sunyi pun) Maybe sebab kami jarang pegi sana, jadi tak biasa sangat.

Sempat jugak shopping-shopping dan sudah semstinya bukan saya. hehe. Kali ni nafsu shopping tak datang. Saya tertinggal nafsu shopping kat dalam kotak kot. Walopun tengah Y.E.S tapi saya lebih kepada N.O (nehi ongkos) hehe.

Sebelom balik singgah makan kat Padang Kota. Pekena pasembor yang ditaja oleh Wani dan Farhana. Makan pulak time ujan. pergh. Masyuk lah. Tunggu apa lagi, makan sampai muncet lambang lapo tidak terperi. Tu lar. Sapa suruh taknak makan lunch tadi. Bajet kenyang tengok Jacob ensem tak ingat. Da nama pun sedang meniti hujung usia remaja, of course lah ada sesi bergambo. hehe. Amek gambo selori dua baru gerak balik.









Masing-masing da kenyang. Kenyang perut suka hati.


Suasana pun makin romantik. eceh. Kena pulak hujan romantik turun manja-manja. Tu tandanya kena balik da sebab dah maikn lewat. Kami balik naik feri lambang semakin maju 4 langkah ke hadapan. haha. Sementara feri tengah drift kat laut, kami amek kesempatan dengan kira jellyfish. hehe. pergh. Best best. I noe. Macam tak betol jer saya nih tapi peduli apa. Bukan senang nak tengok jellyfish. Apa barang tengok dalam citer Spongebob. Rockers kapak tengok jellyfish live lah. haha.

Sampai jer kat Kulim, dapat berita gembira. Malaysia dapat pingat emas tuk bola sepak. wooohooo. Terbaik lah.

Jacob, wo ai ni. Edward, wo ai ni. Budak ensem, wo ai ni kuasa super saiya. Lagi banyak daripada si Edward dengan Jacob ensem tak ingat.

Wednesday, December 09, 2009

sekuel kerana hari ini 8 Disember

Salam suma.

Harinih memang saya cipta rekod baru. Bangun awal pagi. pergh. Kagum betol dengan diri sendiri. eh eh. Jap jap. Bukan maknanya selama nih saya bangun tengah hari rembang. Lain-lain. Saya masih bangun dalam jangka masa pagi tetapi waktu jer yang lain. Maksud saya jarum panjang dan jarum pendek pada nombor yang lain. argh. Tak best explain pasal jarum jam. Tak best pun.

Semangat nak taw result memang tak penah padam walopun saya cuba padamkan dengan minum air. Malah semakin marak. eh eh. Lupa pulak kan. Api akan jadi lebih marak bila kena simbah dengan air sebab air ada oksigen yang membantu untuk menyalakan api. Majoriti da taw rasanya fakta nih. Alar. Macam kita buat experiment sains dulu-dulu. Alar. Masa kita zaman muda beliau remaja. hehe. Kalau nak taw result mesti kena mandi dulu. Nak semarakkan lagi semangat. Bagi wangi-wangi dan comei-comei walopun cuma nak kol HEM. Kalau nak 3g lain lah. Ini nak dengar sora jer. aarrgghh. Tak kira. Kena jugak bagi comei walopun cuma kol.

Dengan lafaz Bismillah, jari jemari mulus (eceh) ini mendial nombor kolej. Setelah beberapa kali kol baru dapat. Alhamdulillah lega sangat. Seyes lah. Berdebar-debar macam ada keta kebal duk berarak dalam jantung.

HEM : Course apa?
Saya : Radiografi.
HEM : Sem?
Saya : 3
HEM : Nama?
Saya : Siti Nurhaliza (bukan nama sebenar)
HEM : Tunggu kejap iyer.
Saya : okay! (jawab dengan yakin)

5 minit kemudian ... Tapi saya rasa 10 minit jugak kena tunggu.

HEM : Alamak. PC lambat lah.
Saya : owh. yeker. (dalam hati : memang nak kena campak dalam laut agaknya pc tu)
Akak mana ntah : Adik bagi nombor telefon. Nanti kami kol balik.
Saya : Sori akak. Saya tak pakai telefon kat umah or pakai handphone. Saya pakai publicphone jer. Baru tadi install. Setakat botol air bentuk handphone ada lah. Nih nombor saya. 017 444 tekan tekan tak dapat.

Saya pun sambung sapu sampah kat rumah sambil menunggu dengan penuh sinar harapan. Kemudian Ida anta mesej. Dia da taw result. haahh sudah. Entah macam mana result saya. Ida cakap dia baru jer kol. Lepas kol terus bagitaw saya. isk isk isk. Terharunya T___________T Saya tinggalkan penyapu seperti abes madu sepah dibuang. Terus kol. Saya dah agak da. Masalah yang sama kembali berulang. Masalah semalam. Kol tak dapat. Hampeh sangat. Elok jer time saya nak mengamuk tukar jadi kesatria baja hitam pegi potong wayar telefon, dapat kol. fuuuh. Lega. Okay okay. Da dapat kol, transform balik jadi manusia atau lebih spesifik seorang gadis yang ... yang ... eerr ... *bunyi cengkerik lambang suasana sepi sebab takdak perkataan untuk menggambar sifat gadis itu yakni saya*

Dialog di atas berlaku sekali lagi dengan ada penambahan.

HEM : Saya bagitaw cgpa awak dulu yer. Cgpa awak *.** dan GPA awak *.**. Awak *****.
Saya : owh yeker. Alhamdulillah.
HEM : Awak _______________________ (sila isi dengan tak lebih 21 patah perkataan)
Saya : Lar. Yeker. Aiseh.
HEM : iyer-iyer. Nanti boleh rujuk bahagian program.
Saya : owh. Okay. Terima kasih. Salam.

Kol Ida bagitaw result. Masing-masing ada azam tersendiri. Dan tidak dilupakan ada jugak terselit sesi membakar di mana masing-masing sapa study lagi banyak. Mesti lah saya yang paling kurang study (ida, tolong lah caya) Rasa lega bila dapat taw result. Walopun ia tak dapat dibanggakan mana pun. tapi saya dapat memperbaiki lagi kelemahan. Da taknak da main-main. eerr. Nak masukkan lah dalam senarai azam taun baru.

Dan masa dapat result saya tak berapa nak suka sangat. Memang dah jadi adat orang akan tanya result kawan-kawan yang lain. It's okay for me. Saya pun kadang-kadang nak taw result kawan-kawan yang lain. Nak taw result saya, saya akan bagitaw. Saya tak kedekut. Tetapi bila saya kata result okay, maksud saya ia okay. Enough. Itu saja yang saya nak kongsi. Ada jugak yang nak taw setiap subjek dapat gred berapa bagi saya tak perlu lah. Kalau saya tanya orang lain result dorang dan dorang cuma cakap "okay" bagi saya ia sudah cukup. Saya maleh nak tanya lebih-lebih. Lagipun, saya kurang berminat nak taw secara detail suma menda alah tuh. Tidak menjejaskan kualiti hidup saya pun kalau saya taktae secara detail dan hidup mereka pun tak terjejas kalau saya taktaw.

Saya pun dulu penah jugak nak kena. Ada orang interview daripada result saya sampai lah ke senarai pilihan universiti saya. Kalau ada lapan universiti kena pilih, lapan lah dia nak taw siap dengan course yang saya pilih. Nasib baik saya ingat lagi siapa mereka kepada saya. Kalau haritu saya tak sabo, memang dah lama kena perkataan serta ayat yang indah disebut tapi buruk maknanya. Saya sendiri pun tak penah tanya result dorang dari zaman dorang tadika sampai dah grad. Owh please.Ada banyak lagi menda yang saya perlu taw selain daripada taw result dorang secara detail. Kalau dorang bagitaw saya, saya dengar. Dan saya kongsi dengan orang yang saya nak berkongsi sahaja. Yang lain, sori.

Saya bertuah kerana mempunyai kawan baik yang hebat-hebat baik kawan sejak dari zaman sekolah hingga ke zaman kolej. Saya sangat bersyukur.

Tuesday, December 08, 2009

kerana hari ini 8 Disember

Salam suma.

Fuuh. (lap peluh) Memang kecoh . Abes Facebook tunggang langgang especially profile budak-budak kelas saya. Saya yang baca pun abes tertungging. Memang panas sampai kuar api (tipu). Memang tak dinafikan. Facebook banyak membantu menyebarkan berita serta gosip-gosip panas. Kali nih kecoh pasal result exam (pengsan bergaya) Sebelum ni pun ada jugak dengar berita yang result kuar harini. Steady lagi walopun dah rasa macam nak melalak depan laptop sampai tingkap meja jadi saksi.

Tarik nafas dalam-dalam. Hembus nafas. Nafas seperti biasa. heehh. Takkan tu pun nak kena bagitaw. Takpa-takpa. Kita abaikan dulu senaman idong yang tak memberi sebarang faedah dan khasiat selain daripada memberi kekembangan idong yang tidak terperi sahaja. Move.

Sambung balik entry.

Saya maleh nak amek port sangat. Mungkin tu cuma ilusi semata-mata. Jadi tangan saya yang ringan dan cantik nih ringan jer klik kat link sign out. Konon bajet nak bagi komitmen yang tidak berbelah bahagi dekat citer CSI : New York sampai ikan abah pun postpone dulu nak bagi makan. Nak berkasih sayang kejap dengan televisyen. Ini suma salah Dr Hawkes. Put the blame on him. Sapa suruh dia ensem sangat. Kulit kami da sama kaler. Kira ada jodoh lah kami nih. ehem ehem. hehe *tersipu-sipu malu sambil tersenyum macam kucing gatal*

Dah abes menatap wajah Dr Hawkes, saya log in balik kat Facebook. Sungguh terkejut dan tidak percaya. Saya da banyak ketinggalan. Banyak status yang kena baca lambang nak dapatkan maklumat pasal result. Ada yang da taw result. Ada yang taknak taw result konon-kononnya takut. aarrgghh. Lantak dorang. Saya tak kira. Memang da nekad nak taw result saya harinih jugak. Nak kol HEM tanya result da lambat da. Time lunch da start. Takpa-takpa. Steady lagi Memandangkan saya seorang yang penyabar (haha) tunggu jer abes waktu lunch. Lepas lunch kol, asyik tak dapat. Bila da dapat, line tuk ke HEM buzy. Sabo lagi. Kol sejam kenudian. Masalah yang sama. Sabo lagi. haih. Lepas nih kalau jadi masalah yang sama ada jugak yang langgar dengan kapal selam. Takpa. Kita tido dulu. Kata saya dalam hati.

Sejam kemudian .....

Owh. Selamat pagi Malaysia walopun da petang. haih. Lama da tido ni. Semangat berkobar-kobar nak kol. Dengan lafaz Bismillah saya dial dengan penuh tertib nombor kolej.

tut tut tut ...

Sabao Tika. Sabo. Masa nih syaitonirrajim datang hasut. Dapat kol hang maki dia abes-abes. Baru depa taw. Depa dok biaq hang tunggu lama. Kata syaitonirrajim. Cepat-cepat baca ayat Kursi. Bior dia terbakar. Saya rasa akak yang angkat kol saya da boleh cam da sora saya. Jangan dia konpius sora saya dengan Siti Nurhaliza da lar walopun sora kami hampir sama. Hampir macam mana? Sangat lah hampir macam langit dengan Bumi. Lembut jer sora dia. Mesti akak nih cun. hehe. Takdak kaitan betol. Hampeh betol saya nih. Akak sora lembut dan saya bajet dia cun bagitaw yang saya kena kol sok pagi untuk taw result sebab depa nak pindah ofis.

owh. Yeker. Dalam hati. ~!@#$%^&*

Saya memang dah lama standby gunting nak potong wayar telefon satu Malaysia kalau esok saya kol asyik tak dapat jer. POTONG! POTONG! POTONG! POTONG SAJA LAH.