Thursday, October 29, 2009

Pecah kaca pecah gelas

Salam suma.

Baru saja selesai paper instrument harinih. Bapak lah. Ada soklan yang membunuh saya di tempat kejadian. Da lah satu soklan bawak banyak markah. Tapi seyes lah. Sedih tak dapat jawab soklan killer dengan cemerlang lantas menyebabkan saya tumpas di medan perang. Akhirnya saya pun menjadi monumen tugu negara dalam dewan exam. *lagu pahlawanku berkumandang*

Lepas abes exam ada somebody bagitaw sumting yang mengejutkan. woohoo. Amenda amenda yang mengejutkan? Kalau dengar pun memang terkejut dan tak puas hati. Tapi benda dah lepas. Soklan pun dah dijawab walopun jenuh perah otak nak pikir amenda yang nak merepek. Kalau nih soklan karangan Bahasa Melayu boleh jugak lah mengarang bagi ayat bunga-bunga semata-mata nak bagi ada jawapan dengan panjang karangan. Ala-ala ayat bunga macam ayat yang P.Ramlee guna nak mengorat awek dalam citer Penarik Beca. hehe. Tapi ini paper instrument. Nak goreng ayat bunga kot celah mana? Suma jawapan fakta belaka. Solid molid metal besi berani konkrit punya jawapan kena bagi.

Lambang kecewa dengan paper exam, kami pi tengok movie walopun sebenornya pagi sebelom kuar umah da berazam taknak tengok movie. Tapi atas dasar kecewa, ku turutkan jua. Kami tengok citer Jennifer's Body. Ada Megan Fox tu. pergh. Phewit phewit. She's so hot. Damn. Cantik betol dia.



Ini kali pertama sorang kawan saya tengok movie kat cinema. Attention please. Kali pertama. Filem nih memang da dapat bayang yang akan ada mayat-mayat yang mati secara mengerunkan. Okay fine. Tapi you noe. Filem oversea. Demi menjaga pandangan dan ilmu-ilmu yang kami simpan baik-baik daripada hilang, kami menundukkan pandangan daripada melihat skrin sambil mengeluarkan kata-kata indah disebut buruk maknanya yang disulami penyesalan yang tidak berbelah bahagi. Dah lah bawak kawan yang baru first time masuk panggung. Bapak lah. Abes ternoda pandangan dia. isk isk isk. Tapi seyes lah. Megan Fox memang cantik. Punya admire kat Megan Fox nih tapi takdak lah amek dia jadi idola hidop. Takdak pekdahnya pun.

Saya pun ingat nak tukar nama. Tika Fox. Amacam? Okay tak? hehe.

No comments: