Monday, August 17, 2009

pagi yang gelap

Salam suma.

Tajuk entry kali ni takdak kena mengena dengan lagu band Hujan, Ribut, Panas (band ni saya reka sendiri. taktaw kot-kot betol-betol ada) atau kejadian alam yang lain. I wonder kenapa lah dorang letak nama band macam tu. heehh. Enough dengan nama band yang macam nama kejadian alam. Move move.

Harini first day kelas pegi praktikal kat x-ray department Hospital Raja Permaisuri Bainun. Maksud saya berpraktikal dalam erti kata sebenar. Buat keja. Sebelom nih banyak buat observation at emergency department and basic nursing training at wards. Yeah. You noe. It's kinda boring to stand there and watch wat others are doing I'm kinda suffer (haha. not really) yet have fun at da same time.

Tuk hari pertama saya ngan Wani kena duty kat bilik gelap kat klinik pakar harian. ehem ehem. hehe. Mula-mula dulu ada jugak lah konpius. Pe kejadahnya bilik gelap nih. Bila da masuk baru taw. Sebelom start duty, macam besa lah. Ada taklimat yang menyebabkan saya hampir tupas ketiduran. Nasib bek dapat kaver. Kalau tak, confirm kena lastik idong. Sesampainya kat klinik lapor diri kat juruxray bertugas dan start duty. Pagi memang busy betol. Tak menang tangan nak cuci filem. Kalau petang agak lengang. Sempat lagi kalau nak makan nasik lemak ke main guli ke.

Hari pertama tak banyak yang saya buat. Tengok dulu macam mana yang lain buat kemudian ikut sikit-sikit sementara nak adapt dengan suasana baru. Kang kalau memandai-mandai tak pasal-pasal kena puleh telinga. Abes telinga merah sakit suma. haahh. Slow-slow kayuh babe. Lepas praktikal kena pi lab skill plak. adoi adoi. Memang malas tahap dewa nak pi. Beruang koala pun tak maleh macam saya. Balik hostel lembik lalu terdampar kat katil macam ikan paus. Ni pun sikit lagi saya nak jatuh kerusi. okay. Bye.

No comments: