Thursday, August 13, 2009

just another manic Monday

Salam bunga ros suma. Bangun pagi-pagi terus pi kat meja buku. Sebab pasu yang dulu kosong dan terbiar macam tak cukup kasih sayang dan macam terbiar cam anak tiri dah ada teman. A bouquet of rose. Woohoo. Love it so much. Semalam tak berapa nak kembang. Pagi nih dah kembang cantik harum wangi. Hoyeh! Hoyeh! Ada 17 kuntum dan sumanya kembang. Hoyeh! Hoyeh! Okay okay. Macam tak betol jer pagi-pagi dengan tak mandi tak gosok gigi dengan tak solat subuh (astaghfirullahalazim) dah berhoyeh-hoyeh dekat hall umah. Nasib baik tak bergegar umah. Kalau tak ada jer kang yang jatuh katil kepala benjol. Haahh. Sapa yang nak bertanggungjawab? Tak pasal-pasal Cik Tika yang kena jawab.

Bunga ros tu sangat cantik and I love them so much. Okay saya taw da 2 kali ulang yang saya suka. I love it so much. Hehe. Saja jer gedik ulang banyak kali. Bunga ros tu kaler merah. Uit Tika. Bukan ros memang kaler merah ke? Memang lar tapi kan dewasa ini banyak kaler bunga ros. Tapi kaler merah is the best. Sebab apa saya kata kaler merah is the best? Sebab saya dapat bunga ros kaler merah. Kakkahkah. Baik. Saya paham. Tak lawak pun. Tak yah gelak. T_______T

Hari nih macam besa, pi kelas. Punya dok pulun blaja sampai senget-senget sanggul lalu tumpas ketiduran dalam kelas. Penatnya Tuhan jer yang taw. Balik hostel rasa cam nak pitam pengsan. Tapi bila tengok bunga ros kaler merah is the best harum mekar kat atas meja terus tak jadi pitam. Hehe. Hati tengah berpelangi. Tak masuk dengan taman bunga penuh dengan bunga serta serangga yang bertempiran terbang sambil gelak bunyi hik hik hik plus awan berarak mesra. Hehe. Sila memahami orang tengah hati berpelangi.

Aksi dan rasa berpelangi sebab dapat bunga ros kaler merah is the best diteruskan dengan acara guling-guling atas katil. Guling punya guling sampai terhantuk kepala kat dinding. Adeh. Sungguh saket. T___________T Macam remaja purba penah kata, sudah terhantuk baru terngadah. Baru saya teringat. Saya tak solat Asar lagi. Astaghfirullahalazim. Sesungguhnya hamba-Mu ini mudah lalai.

Tunggu apa lagi. Nak pi solat.

No comments: