Wednesday, April 01, 2009

aktiviti pengidap sakit kaki.

Sakit. Pedih. Ni kasut high heel Vincci 2 inci punya pasal lar. Jari kelingking kaki dah melecet teruk. Pegi Guardian cari plaster untuk kasut tapi tak jumpa. Dah cukup tinggi tapi still nak pakai high heel. alar. 2 inci jer pun. Model Victoria's Secrets pakai kasut high heel 5 inci steady lagi. Model-model Victoria's Secret memang semula jadi tinggi (kalau aku berdiri sebelah Gisele, aku nih sama level dengan ketiak dia agaknya) pakai lagi high heel. Dengan kaki yang panjang dan cantik. aduhai. Okay enough dengan citer pasal kaki. Proceed dengan tag Aiman.

Dah lama tak buat tag. Oleh itu, meh kita tengok amenda lar jenis tag yang Aiman bagi. Macam besa lar. soklan dalam Bahasa Inggeris. aku jawab dalam Bahasa Melayu. Senang sikit nak goreng ayat. hehe. Soklannya :

1.Are you wearing a necklace?
Sudah semestinya walopun sebenarnya tak suka pakai rantai.

2.Does your computer have a mouse?
Mestilar. Bukan takat tikus, platipus, kucing siam dengan itik pulang petang pun ada.

3.Who is the main person you talk to in each of your classes?
Ida. Bukan setakat dalam kelas, dari saat celik mata bangun tido sampai nak tido balik. Ekceli, cakap dengan semua orang dalam kelas tapi agak kurang bercakap dengan classmate lelaki. Dari zaman skolah sampai ke alam universiti.

4. Do you like school?
Of course. Sangat suka dan rindu dengan skolah dan semua tentang skolah. Rindu nak buat keja skolah. hahaha. eerr. Abang Man, air sirap satu. macam besa. (eh. tiba-tiba pulak)

5.What color is your shirt?
warna Jalur Gemilang. hehe. Macam-macam kaler ada. Pening aku kaler warna-warni baju aku.

6.How many bedrooms/bathrooms do you have in your house?
bedroom 3. bathroom 2.

7.What song are you listening to?
The Beatles -Oh carol. Fall in luv wit dat song rite now.

8.What was the last mall you've been to?
Jusco Ipoh (ces) bershopping secara berleluasa sampai buleh jatuh bankrap kalau tak dikawal. haha.

9.Are you alone?- rite now?
yes. Ida buat apa ntah dalam bilik. kak Lin dengan kak Tipah tak balik lagi.

10. Do you have any older siblings?
no. I wish I have one.

11.What is the last thing you ate?
Nasik ayam. Makan sambil menangis dan nyanyi lagu sedih dalam hati sebab tahan pedih jari kaki melecet.

12.Who was the last person to come over to your house (room) ?
Akma dan Farah. Kami saling berkunjung. Ukhwah. hehe.

13.Who was the last person to call you?
Farah bagitaw van dah sampai. Fakta : salah satu keburukan high heel adalah anda tak dapat berlari apabila keadaan memaksa anda untuk berlari. Contohnya ketika sedang bergegas dari memborong barangan keperluan rumah di pasaraya untuk pulang semula ke kolej kerana van dah sampai.

14.Who was the last person who texted you?
Ida. Jugak inginn memberi bahawa van dah sampai. Ikutkan hati nak aje aku tanggalkan kasut high heel nih. Pastu berlari pegi dekat van. See.

15.What time is it?
4.43 petang.

16.What should you be doing?
Pegi mandi, buat slideshow presentation Bahasa Inggeris, buat assignment Anatomy, siapkan mindmap Radiation Physics, basuh baju, iron baju, kemas meja tulis di mana kalau vampire tengok pun naik segan sebab terlalu "cantik".

17.Who is the last person you met?
Sapa ek? Rasanya takdak orang terakhir.

18.Did you go out to eat yesterday?
Yes. KFC Jusco Ipoh (haih. jusco ipoh lagi. takdak tempat lain ke nak pegi?)

19.What are you thinking about right now?
Perform every semester. Mumtaz mumtaz. Amiin. :)

20.What color are your pants?
Most of them are black and blue.

21.What color is your keyboard?
Warna yang ada kat dalam kotak pensel warna LUNA.

22.What do you feel like eating / drinking?
Cendol pulut. Nak cendol pulut. Want it damn so much. Tak dapat cendol pulut, coklat Ferrero Roche atau coklat yang lain takpe jugak. eerr. Harini lupa makan coklat.

23.Are you in college?
Yup. Fakta : kolej saya sangat comel. Betol. Tak tipu. Dalam sehari, korang buleh nampak orang yang sama 20 kali.

24.What is the last word you wrote?
Korang carik lar sendiri perkataan terakhir yang aku taip pada ayat terakhir dalam perenggan terakhir.

25.Are you bored?
Kinda bored. Nak mesej bertanya khabar serta mengeratkan ukhwah. Tapi taktaw nak anta mesej kat sapa.

26.How many teeth do you have?
wahaha. Nak kena bagitaw sekali tak gigi susu zaman budak-budak dulu?

28. Do you wear glasses?
- sunglasses?? wahaha.Sudah semestinya.

29.Who do you love?
semua orang yang rapat dengan aku.

30.What are you doing right now?
typing larr!! soklan gila panjang Aiman oit!! tak cukup mencabar dan kontroversi. kahkahkah.

31.Are you afraid of the dark?
Not really. Best tido dalam gelap. hehe

32. Do you like someone right now?
Mestilah. Seseorang yang membuat aku rasa senang bila bersamanya.

33.Are you a forgiving person?
Ia mengambil masa untuk memaafkan seseorang. Tapi aku tetap akan maafkan insan tersebut.

34.Anything weird happened today?
Buang tabiat. Pakai kasut high heel. titik.

35.Who you want to tag??
semua insan terpilih yang tersenarai di blog aku. Nampak jer nama blog korang tuh, cepat-cepat lar pegi buat tag nih.

No comments: