Wednesday, August 13, 2008

mulut-plastik-mulut

Salam. Hari nih tuk subjek pengurusan pesakit aku blajar pasal CPR kat lab skill. Dan suma orang wajib buat praktikal tuk CPR nih. huhu. WAJIB. Tadak diskaun atau pengecualian. Malehnya aku nak buat CPR tuh. Nasib bek lar ada plastik cover mulut Tom Kurus (patung tuk praktikal CPR) tuh. Melampau betol klo tadak cover. Demi Mr Clament dan masa depan subjek pengurusan pesakit, ku gagahi jua diri ini tuk buat CPR kat Tom Kurus tuh lepas tengok kengkawan yang len buat dengan konfidennya dan tanpa rasa ragu-ragu walopun sebelom tuh jiwaku meronta-ronta tamaw buat praktikal (betol weih. tak tipu) Hampa ingat best ker buat CPR nih? Sungguh tak best. Tak kisah lar best ke tak, bagi aku, yang penting, niat nak blaja dan buleh diaplikasikan time ada kecemasan. Bukannya salah guna skill yang dah blaja k.

Oleh itu, marilah kita berdoa agar soklan tajuk CPR tak kuar dalam final exam. Klo kuar, mampos lar aku. Tak khatam abes lagi bab nih T________T

No comments: