Monday, July 21, 2008

tag tag tango

Salam. Wohohoho. Banyaknya assignment nak kena buat. Sebelom tuh, aku nak jawab dulu tag Aiman. Kalau tak jawab nanti dia bising pulak. hehe. Meh kita tengok apa jenis tag pulak Cik Aiman bagi kali nih.

Soklannya :

1) Nama nama timangan oleh orang tersayang

  • Tikah - kengkawan dan family members panggil camnih.
  • Ika - 1% of living creatures yang guna nama ni. hampa tak payah lar panggil guna nama nih. pelik betol aku dengornyer.
  • Bucuk - Wani sorang jer panggil aku camnih. Cam panggilan manja lar. Kononnya.
  • Budak kecik - Didie sorang jer yg panggil cenggini. hehe. Rindunya nak merepek ngan dia.
  • Mak cik - Haahh. Abang Wan suka betol panggil aku cenggini. Dia tuh pak cik dan romeo kuasa dua. haih. Bila lar nak pencen jadi romeo nih.

2) Anda seorang yang...

  • kurus
  • tinggi
  • kurang berat badan
  • malas study
  • sangat gemar sesi repekan bersama rakan taulan dan senior serumah. Best. Best.
  • tidak berminat terhadap sebarang nombor atau maths.
  • susah nak cemerlang dalam exam. Guling pi lar study camner pun.
  • suka merepek dan merapu
  • suka kumpul mende yang bagi orang lain tak best. Contohnya tiket bas ekspress, tiket wayang, resit, botol air dan buku tulis.

3) Insan teristimewa.. describe apa yg membuatkan dia terlalu istimewa di mata anda..

  • Mak, abah dan adik. Tidak ada yang lebih berharga daripada mereka.
  • Rakan-rakan. Tak taw lar kalau dorang takdak. Sunyinya hidup.
  • Boyfriend? haha. teeeett. Salah. Lambat lagi. Okay. Mr Boyfriend, sila keluar dari senarai sekarang. haha. Gila punya kejam.

4) Makanan Fevret

  • roti dengan jem
  • biskut Chipsmore
  • nasi tomato
  • eskrem
  • cekelat
  • Choki-choki
  • pajeri nanas
  • sambal tumis
  • hhmm.. banyak kalau nak isi.

5) Fevret kaler

  • hitam
  • putih
  • pink
  • senang citer, suma kaler r.

6) Fevret song

  • cascada = reasons
  • jesse mccartney = leavin
  • kru = jangan lafazkan
  • ni pon sebenornya banyak lagi buleh isi ni.

7) Sikap yg membuatkan anda stress.

  • orang yang paham bahasa. Kalau orang kata tak mo tu tak mo lar. Jangan dok paksa-paksa k.
  • bila orang nak konsentret dalam kelas, ader homosapien dok wat bising. Cam nak baling jer dorang dalam kat selat Melaka.
  • penipu (sapa makan cabai, dier r rasa pedas. yelar, takkan jiran sebelah lak yg rasa)

8) 3 benda yg mesti ada dlm handbag

  • duit. menda paling penting.
  • henpon
  • kad pengenalan. Kang depa kata aku alien tersesat dari planet uranus.

9) Kali terakhir anda menangis beria2.. napa?

aku pun tak ingat dah. Kali terakhir nangeh ader r. Masa kat orentasi kat Lenggong. Abang Sariman yg bagi aku dan kengkawan nanges. Aku sebenornya tengah sembelit masa tuh. So, korang paham paham lar. Aku memang tak konsentret giler masa tuh. Yg aku pikir hanyalah TOILET.

Monday, July 07, 2008

Siti Nurhaliza

Salam. Hohoho. Guess wat? For da first time, aku post entry kat cc. Masa entry nih ditulis, aku kat cc hostel. First day buleh guna, aku dan housemate aku, Siti Nurhaliza (sesungguhnya tidak benar) atau nama betolnya Ida terus gi online pas submit borang pendaftaran. Pasnih nih klo dah ader laptop, buleh lar hari hari online. Ish..ish..ish.. Lagha tuh. Hikhikhik. Aku nak citer pasal orentasi dan hari pendaftaran aku kat Kolej Perubatan Diraja Perak nih tapi masa tak mengizinkan. Banyak siot aku nak citer. Nanti nanti lar ek. Nanti klo buleh aku buh gambar aku kat hostel, classmate dan housemate aku. Tapi tataw bila r.

Ok lar. Aku lapar nih. Nak pi pesan benjo kat pak cik kat depan hostel. Makan mee segera tak kenyang. Yelar. Dah besa makan nasi. Macam maner pun nak cari nasi gak.