Tuesday, April 29, 2008

ketaq lutut

Salam
Tanggal 2 Mei 2008 akan menjadi hari yg bersejarah dalam hidup aku. Aku akan pergi berjuang hingga ke titisan minyak hitam yg terakhir. Cup... cup.. cup.. Minyak hitam????

Ekceli..
Test JPJ lar. Adooii. Dah 2 minggu tak drive on road. Asyik drive dalam track jer. Nak drive guna keta kat umah tableh coz jangan harap mak nak bagi. Aper aper pown, doakan kejayaan aku.

- Aku dah cemuih tengok huruf "L" kat lesen keta. -

Saturday, April 26, 2008

iloveu

my everything


to the woman i love the most,
you are my heart, life and soul
to the woman i love the most,
you are the woman i seek for protection and courage
when i'm down
to da woman i love the most
i just want you to know that
i love you
with every beat of my heart
and i always will
may Allah bless you forever

HAPPY BIRTHDAY TO YOU MAK


from your notty extremely adorable cute stubborn daughter,
nur atiqah :)


- bithday mak yg betol 25 April -

Friday, April 11, 2008

entah mengapa..

Salam. Minggu minggu ni ditempuhi dengan hati yg berat sedikit, mungkin punya masalah ataupun memberi masalah. Ntah lar. Yg pasti hati tetap gelisah. Resah. Kondusi sekarang amat memeritkan, ditambah lagi dengan tekanan daripada banyak pihak. Oh. Buleh jadi gila. Harap semua ini dapat berakhir dengan cepat. Ujian demi ujian ditempuhi, dugaan demi dugaan dilalui, aku tetap berdiri di sini. Tapi sampai bila? Entah mengapa aku seakan akan kehilangan "sesuatu" dalam hidup. Aku sendiri tidak pasti apakah "sesuatu" itu. Mungkin kerana perkara perkara yg berlaku kebelakangan ini. Semua yg berlaku benar benar menguji kematangan dan rasional aku untuk menilai sesuatu perkara dari sudut yg postif dan lebih dewasa. Acap kali diri ini mengeluh mengenangkan semua itu. Tunggu seminit. Bukan itu yg sepatutnya aku lakukan. Mengeluh pabila masalah menerjah diri aku. Bukankah aku ingin berhijrah?

- I am sad. Really really really sad. -

Tuesday, April 08, 2008

Selamat kepada : Farhana


Salam. Beliau adalah Farhana bt Abdul Halim. 5 April 2008 adalah hari lahir beliau yg ke-18. Oleh itu, saya ingin mengucapkan selamat kepada beliau. Semoga beliau dipanjangkan umur, murah rezeki dan ditetapkan iman. Itu doa saya kepada beliau kerana saya sayang pada beliau.