Sunday, March 30, 2008

gegar

Salam. Setelah sekian lama bermuram durja lantaran niat suci tuk keluar bersama tidak menjadi, maka, tanggal 30 Mac 2008 pada pukul 10.30 pagi waktu Malaysia, kami telah pergi menggegarkan Pulau Pinang. Lokasi berlakunya gegaran adalah di Megamall Seberang Prai. hehe. Dengan menaiki limosin bas 506, kami pun menuju ke destinasi yang hendak dituju. psiiiuuuu. Kali nih suma pi except Ain di mana beliau ada hal yang tak dapat dielakkan. Tak pa. Akanku kenang dikau dalam lipatan memoriku. hehe. Apalah ertinya klo pi Megamall tak tengok movie. Movie yang berjaya menggoda kami adalah The Shutter (tingkap) Hollywood mali.

Lepas penat tutup muka ngan saspen padahal antu sekor pun tak seram serta diiringi seribu penyesalan, kami pi teman Farhana pi beli barang. Setelah puas tawaf kedai berkenaan (dah buleh dapat title hajah nih) serta bertanya pendapat pakar fesyen (fakta : aku bukan salah sorang insan tersebut. harap maklum), maka beliau pun dapat apa yang dihajati. Dan juga. Apalah ertinya klo pi shopping mall klo tak pi cuci mata. Tengok. Baju dan kasut. Bukan tengok anak teruna k. Harap maklum.

Balik tu kami pun tunggu lar kat tempat besa dok tunggu bas. Mak oi. Jauh gak nak berjalan. Tak pa. Bakar kalori terkumpul lepas makan Kentaki. Tunggu punya tunggu bas yang kami nak naik tak sampai lagi. Suma dah pakat-pakat boring secara berjemaah. Tengok jam. Owh. Tahniah. Dah 45 minit 38 saat kami jadi penunggu kat bus stop tuh. Frust sungguh. Tapi tak pa. Walopun hari tuh kami cuma pi tengok movie yang antu cam pakai tepung beras, makan Kentaki, cuci mata dan tunggu bas, ni lah satu-satunya kesempatan tuk kami spent time together. Pasnih suma dah kena eksport kat mana ntah tuk sambung blaja. Klo slalu kuar pun aku, Yah ngan Ekin jer. Kulim's Angel nilah yang slalu mengimarahkan panggung wayang tiap kali ada movie baru kuar.


- bila dah ada lesen sok, tak yah dah nek bas -

Sunday, March 23, 2008

kompang dipalu pengantin baru

Salam. Selamat pengantin baru kepada kazenku, Rafez Ezwan (Abang Pitt) dan pasangannya Nor Sharena (Kak Sha). Majlis perkahwinan telah berlangsung pada minggu lepas, hari Sabtu 12 Mac 2008 bersamaan 14 Rabiulawal 1429 Hijrah di Shah Alam.

pelamin yg didesign oleh pengdesign pelamin

tu dia. pengantin sampai dah.

team kompang yg masyuuk

expecting mother

- Seperti biasa kena jadi bunga telur girl. Adooii. Cepat-cepat lar dapat baby yek. hehe -

Sunday, March 16, 2008

Result SPM

una,yah,wani,ain,ekin

Salam. It's been ages I didnt write, huh? Well. Hari yg ditunggu dah tiba. Result SPM. First of all, tahniah diucapkan kepada rakan rakan yg berjaya. My result? Hurm. Not bad. I deserve it. aku nih waktu sekolah banyak maen. Seyes. Banyak maen.

Allah bagi peringatan kepada aku supaya bangun. Yup.. Bangun daripada mimpi dan perbaiki kelemahan serta kesilapan yg telah aku lakukan. InsyaAllah. Aku tak persiakan segala peluang yg telah Dia berikan tuk terus berjaya.

- Tak akan ulangi kesilapan yg sama -

Thursday, March 06, 2008

penat siioot.. T_T

Salam. Hari nih aku rasa penat sangat. Penat tunggu turn. Penat langgar tiang. Penat bila keta asyik mati enjin jer. Penat frust. Penat kena kaco ngan boodark psyco. T_T

Hari nih 4 jelitawan ex Badlishah iaitu aku (ceh. Perasan betol budak nih) Yah, Ain dan Jeeha nak drive on road. 1 jam lebih kami tunggu. Siot r. Tensen. Tensen. Dah tadi prektis parking pun cam aper ntah. Slalu tadak tiang parking yg terkorban kena langgar ngan aku. Hari nih. 3 tiang aku tumbangkan dengan jayanya. Sian tiang tiang tuh. Then pasal prektis kat bukit. Ekceli, aku drive keta hari nih kurang masyuk. Bukan sebab tadak spare tayar ker aper ker. Asyik mati enjin. Suka betol keta tuh mematikan enjin dirinya. Merajuk ngan Anas kot sebab tak pi tukar minyak hitam kot. Hehehe.

Berbalik ngan boodark psyco lak. MEMANG PSYCO GILER. Ex senior aku masa skolah lak tuh. Hampeh tol. Dia nih DESPRATE nak ader GIRLFRENZ. Tak pasal pasal aku lak yg jadi mangsa. Naya jer. Aku bukannya kenal dier pun. Dier pun tak kenal aku. Mengong aper. Lagi satu. Sapa lar yg bagi nombor tipon saya kat dia tuh. Dia ingat no tipon aku nih baton acara balapan aper maen pass pass. Kawan budak psyco nih bagi nombor tipon aku kat dier sebab dier kesian kat budak psyco nih tadak girlfrenz. Wat da hell?! Gggrrr. Memang mereng r depa dua nih. Ader gak yg silap no. GATAL silap no. Orang normal yg taw depa silap nombor, depa tak kol dah nombor yg depa silap dail tuh. Ader sorang penduduk planet Bumi nih sebaliknya. Dia mai dari planet Marikh kot. Sebab tu jadi lagu tuh. :P

- Sapa taw harga keta Lexus? -

Monday, March 03, 2008

Adooii

Salam.
Aku dah tak larat nak tunggu nih.
Result SPM.
12 Mac 2008
Baru result kuar.
Adooii.
Keketaran yg sememangnya akan dirasai.