Thursday, August 07, 2014

Hey ladies and gentlemen. What's up?!

Assalamualaikum.

It's been a while since my last post here. Well. I'm kinda busy and lazy. Ahaks. Many things happened this year. Gonna summarised them by end of this year.

Awat yang tiba-tiba taip dalam bahasa omputih?

For improvement. Teehee. Try my best since I'm kinda sucks in English, Hokkien and Mandarin.

Everyday I learned new things from my patients, my friends and of course not from drama. Some of them taught me to be a good person. Some of them just... Whatever lah.

Everyday I discoved new interest and not to forget, new things to buy. New passion towards cat. I love cat. I feel that cats are more photogenic than me. Seriously. New interest to start a business. Wow. Sounds so not me. Me and business? Well. Lets give a try.

Oh yes. I'm really want to start a new life. Being married special case. Teehee. I want the old me. I want positive surrounding. Some of my friend always think positively. They inspired me to be a better person. Sometimes I felt a little bit ashamed when I with them because I'm not good like them. I don't expect everybody to like me.

New life. Yes. That's what I want. It's not that I don't like my current life. It just that I'm not really enjoyed my life. Same goes with my current job. Maybe I don't have enough courage to face all the miserable things. Try to get out from them maybe the hardest thing to do right now. Maybe something was not meant for me. I felt that something was missing but I dont know what it is.

I need to figure it out. Kinda difficult. Maybe I should take things in positive way.

I guess that's all for now. More to come peeps.

Wednesday, July 16, 2014

Teaser

Sangat banyak yang nak dikongsi. Kekangan masa dan rasa malas yang menjadi penghalang. Jadi di bawah ini menjadi teaser yang termasuk dalam list.










Thursday, May 01, 2014

My Life. So Far.



Hambar betul. HAHAHAHAHA. Terlalu hambar sampai nak buat entry pasal hidup sendiri kat blog sendiri pun rasa tak lalu.

Nampak banyak benda pun rasa hambar.

  • Tengok barang kemas rasa hambar.
  • Tengok baju kat shopping mall rasa hambar. 
  • Nak beli SK II pun hambar. 
  • Check on twitter, hambar. 
  • Check on instagram, hambar. 
  • Check on facebook lagi lah hambar. Nasib baik aku dah unfollow updates ramai orang. Suka sangat share benda hambar. Nak block, hambar jer rasanya.
  • Nak baca entry baru kat favourite blog pun rasa hambar padahal dulu kemain ketagih baca blog depa. Tu lah. Ada orang dah malas nak kutuk orang perempuan kat blog dia. Terus hidup rasa hambar. HAHAHAHAHA. 
  • Nak merajuk dengan orang pun rasa hambar. Pekdahnya merajuk? 
  • Nak buat surat resign pun rasa hambar. HAHAHAHAHA. 
  • Dengar lagu yang ada dalam playlist, hambar. 
  • Makan nasik pun rasa hambar. Makan sushi pun rasa hambar jugak.
  • Nak baca buku pun rasa hambar. 
  • Nak pergi kerja pun rasa hambar.
  • Nak tidur pun rasa hambar.
  • Nak beli cadar tilam yang baru pun rasa hambar. 
  • Nak basuh baju rasa hambar. 
  • Nak cakap dengan patient pun hambar. 
  • Nak off lampu bilik pun hambar. 
  • Nak panaskan enjin kerata rasa hambar. 
  • Nak cas telefon hambar. 
  • Nak simpan duit syiling hambar. 
  • Nak jual baju, hambar. 
  • Nak stalk orang rasa hambar. 

Banyak perkara yang hambar. Hhmmm. Rasa macam lebih kepada malas saja. Okay. Jom tukar perkataan hambar kepada malas.


  • Tengok barang kemas rasa malas.
  • Tengok baju kat shopping mall rasa malas. 
  • Nak beli SK II pun malas. 
  • Check on twitter, malas. 
  • Check on instagram, malas. 
  • Check on facebook lagi lah malas. Nasib baik aku dah unfollow updates ramai orang. Suka sangat share benda malas. Nak block, malas jer rasanya.
  • Nak baca entry baru kat favourite blog pun rasa malas padahal dulu kemain ketagih baca blog depa. Tu lah. Ada orang dah malas nak kutuk orang perempuan kat blog dia. Terus hidup rasa malas. HAHAHAHAHA. 
  • Nak merajuk dengan orang pun rasa malas. Pekdahnya merajuk? 
  • Nak buat surat resign pun rasa malas. HAHAHAHAHA. 
  • Dengar lagu yang ada dalam playlist, malas. 
  • Makan nasik pun rasa malas. Makan sushi pun rasa malas jugak.
  • Nak baca buku pun rasa malas. 
  • Nak pergi kerja pun rasa malas.
  • Nak tidur pun rasa malas.
  • Nak beli cadar tilam yang baru pun rasa malas. 
  • Nak basuh baju rasa malas. 
  • Nak cakap dengan patient pun malas. 
  • Nak off lampu bilik pun malas. 
  • Nak panaskan enjin kerata rasa malas. 
  • Nak cas telefon malas. 
  • Nak simpan duit syiling malas. 
  • Nak jual baju, malas. 
  • Nak stalk orang rasa malas. 


//
//
//


Kadang-kadang workload buat hidup rasa hambar. If you love your job, InsyaAllah everything will be okay.


Soooo... What to do?

Move on. Go get a life. Tak pun pi bukak peti ais. Makan aiskrim sambil tengok movie Sherlock Holmes. 


HAMBAR SANGAT NI PENUTUP